СТАТИИ

АМЕТИСТЪТ – мощен и красивВ източната философия се казва, че третото око е духовният център на съществуването на човека. Той също така е отговорен за това как хората възприемат реалността и колко готови са да отворят вратата и да пристъпят към духовно просветление.
Цветът, свързан с чакрата на третото око, е индиго, което също се свързва с цвета на Аметиста. Когато чакрата на третото око е блокирана, хората могат да се борят с чувството на депресия и тревожност. Събуждайки третото око, човек може да събуди интуицията, да се остави на потока на вътрешната си мъдрост.

Короната чакра е свещеният енергиен център и също така е сложно свързана с камъка Аметист. Това е мястото, където седи космическото съзнание и е мястото, където хората получават онези толкова необходими послания от Вселената и връзката с Космоса. Когато силата на коронните чакри не е използвана или има блокиране, хората може да се почувстват отчуждени или изключени от света около тях. Може да почувстват, че егото им пречи твърде много. Когато коронната чакра е отворена и готова за приемане, има баланс, благополучие, по-дълбока връзка и работеща увереност в собствената мъдрост.

Аметистът работи за противодействие на негативните енергии на външната среда. Може да предпази от физически атаки; осигуряване на защита срещу нещастие. На духовно ниво също помага за защита на ума от черна магия и емоционална манипулация.


 

Лечебни свойства и ползи от Аметиста


Аметистът е мощен и защитен камък, който има широк спектър от предимства. Ето и якои от лечебните свойства и сили на Аметиста:

 Естествен транквилизатор: Аметистът освобождава човек от стрес и напрежение, успокоява раздразнителността, балансира промените в настроението, разсейва гнева, яростта, страха и тревожността.
► Активира духовното съзнание: Този скъпоценен камък има изключителни лечебни и пречистващи сили. Това става чрез отваряне на интуицията и повишаване на психическите способности на човек.
► Повишава трезвостта: кара човек да има трезвен ум в случаи на прекомерно  отдаване на дейности, които могат да доведат до зависимости. Аметистът прави това, като произвежда успокояващ ефект върху ума и стимулира тялото, като по този начин поддържа хората съсредоточени и осъзнати за случващото се в заобикалящата ги среда.
► Облекчава безсънието: С аметиста можете да сте сигурни в изобилие от сън през нощта. Освен това помага при запомнянето и разбирането на сънищата.
► Производство на хормони: Аметистът играе много важна роля в общия метаболизъм, особено за балансиране на ендокринната система, като подпомага активното производство на хормони в тялото.
► Укрепване на имунната система: Аметистът помага на тялото да се бори и елиминира болестите. Този камък помага за пречистване на кръвта, като по този начин намалява физическата, емоционалната и психологическата болка или стреса. Аметистът е полезен за хора, страдащи от заболявания на белите дробове и дихателните пътища, кожни заболявания, нарушения в клетките и заболявания на храносмилателната система
► Предпазва от психически атаки: Като носите защитния кристал Аметист, получавате защита от всички видове страдания, включително духовни нападки и такива, които може да са в резултат на външни източници.

Чувства и емоционално изцеление


Аметистът може да помогне на хората емоционално, особено на тези, които скърбят. Този кристал може да помогне на човек да се справи с болезнени преживявания и лични загуби. Той укрепва човека, като носи емоционална стабилност и вътрешна сила. Този камък се счита за най-мощния по отношение на емоционалния баланс, тъй като той центрира емоциите на човека, давайки на хората способността да се справят както с емоционални върхове и спадове. Също така е добър за хора, които изпитват тревожност, страх, скръб, загуба, тъга и ярост. Освен това, аметистът може също да почисти аурата на човек, като същевременно стимулира коронната и гърлената чакра. Поради тази причина бижутата с този камък се препоръчват да се носят на сърцето или гърлото.


 

Ум


Аметистът има положително въздействие върху ума на човек, като облекчава стреса, стимулира нови идеи и подобрява психическите способности. Този камък ви помага да се справите с проблемите и да се успокоите, изправени пред хаоса. Тези, които изпитват тревожност и кошмари, също могат да се възползват от този камък.
Този кристал може да помогне на човек да развие по-дълбоко разбиране на нещата и да намери спокойствие. Също така би било по-лесно да се разрешават проблемите, тъй като това може да помогне при вземането на решения и за намирането на по-добри решения на житейските предизвикателства.
С помощта на външните си вибрации и енергия може да намали кошмарите, да засили психическите способности, да внуши духовни прозрения и да преобразува негативните мисли в положителни. Въпреки това, хората, които изпитват параноя или шизофрения, трябва да избягват използването на този камък, тъй като може да не са в състояние да се справят с неговата интензивна енергия.


 

Тяло 


Мнозина вярват, че аметистът може да прочисти органите на тялото и кръвоносната система. Дори е с етикет на средство за прочистване на кръвта, като същевременно понижава високото кръвно налягане и премахва запушванията.
Хората, които страдат от главоболие, могат да намерят облекчение от този кристал, тъй като той помага за освобождаване на напрежението. Лекува безсъние, заболявания на мозъка и главата, нарушения на слуха, облекчава психологическия стрес и блокира геопатичния стрес. Освен това може да помогне за предотвратяване на пиянство и пристрастяване към наркотици, храна и секс.
Аметистът може да бъде полезен и за кожата, тъй като успокоява сърбежа и слънчевото изгаряне. Засилва производството на хормони, укрепва имунната система, намалява синини, наранявания и отоци. Лекува заболявания на белите дробове, дихателните пътища и инфекции на храносмилателния тракт. Този камък може да бъде полезен за червата, защото може да помогне за регулиране на флората и премахване на паразити.    


 

Дух


Високата духовна вибрация на аметиста го прави изключително мощен камък, който може да помогне за духовното осъзнаване и пробуждането на душата. С помощта на този кристал носителят ще осъзнае, че той или тя може да направи повече от това, което физическото тяло може да предложи.
Аметистът може да ви води в намирането на вашите ангели и духовни водачи. Известен като естествен транквилант, той може да блокира негативните енергии от заобикалящата ни среда. Освен това подобрява съзнанието и медитацията.
Като духовен камък, той насърчава любовта към божественото, като същевременно насърчава безкористността и духовната мъдрост. Освен това може да помогне за отваряне на интуицията и може да помогне за откриването на психически дарби. Това може да стимулира чакрата на третото око, която е център на предвидливостта и интуицията. 
По време на сън той носи интуитивни сънища, които могат да помогнат за преживявания извън тялото. Като цяло, аметистът може да създаде баланс между емоционалните, умствените и физическите аспекти на тялото.  
 


Използване на аметист и метафизични свойства


Аметистът се използва широко за различни лечебни цели. Аметистовите кристали са идеални за бижута поради тяхната твърдост, която ги прави достатъчно здрави, за да не се разпадат по време на процеса на рязането им. 

 

Носенето на аметист


Хората носят натурални кристали от аметист и бижута от аметист, за да внесат мир и баланс в живота си, най-популярните начини за носене са: висулки, пръстени, амулети. 

Дипломати и бизнесмени могат да носят аметист, тъй като той ги успокоява и им помага да излязат с добри аргументи. Това е добре и за преговарящите, за да могат да се справят с гневния темперамент, като същевременно им дават ясно предимство по време на дебати. Аметистът може да донесе интелектуално разсъждение и духовно прозрение на своя носител. 

Хората, които трябва да облекчат излишните разходи и хазарта, могат да носят аметист, за да могат да бъдат насочени да избягват неразумни инвестиции. Тъй като това е кристал за късмет и просперитет, той ще помогне на приносителя да постигне своите финансови цели.
Освен това, по-тъмните камъни от аметист се използват като талисман за творчески изкуства и при изработката на инструменти. Счита се за камък за художници, композитори, изобретатели, поети и художници. Повечето хора биха носили със себе си своите камъни талисман, тъй като това им дава късмет и спокойствие. 

‍


Аметист у дома

Има много начини да добавите аметист във вашия дом, тъй като той може да се използва в декорации за дома, аксесоари и дори мебели. Потърсете предмети, които използват аметист, като подложка за скъпоценни камъни, декорация за стена други. По този начин ще можете да внесете Огнената енергия в дома си.

Огнената енергия от аметиста може да улесни активността, яркостта, ентусиазма, топлината и осветяването. Това го прави добро допълнение към хола, трапезарията, банята и други общи части на къщата. Обикновено се свързва с южната част на дома.

Аметистът също е Ян по природа, стимулирайки енергията на действие, емоция, топлина и страст към нови идеи, концепции и дори секс. Поставянето на аметист в спалнята може да помогне за развитието на по-силни отношения в двойките.

 


Аметист на работа


Ако търсите камък, който може да прогони негативната енергия от работното ви място, аметистът е перфектният избор. Освен лечебните си свойства, той може да бъде допълнителна декорация на офиса, като същевременно внася положителни вибрации.

Поставете камък аметист в различни зони на вашето работно място, за да увеличите максимално неговата положителна енергия. Използването на аметист също може да повиши репутацията на човек, което го прави отличен камък за бизнес лидери. Можете дори да го поставите в колата си, тъй като ще прекарвате време в нея.

Тъй като аметистът може да помогне за успокояване на ума, той е препоръчителен елемент за стаята за медитация. По този начин можете да се отпуснете и да прогоните стреса по-ефективно. 


Медитация с Аметист


Този лилав кристал има силата да успокои ума, отвеждайки го към фино осъзнаване. Когато умът е в това състояние, той дава чудесен резултат е задоволство от ритуала. Удовлетворението и благодарността са много предизвикателни емоции в нашата аура. Аметистът, когато се използва като инструмент на практика, отваря третото око и коронната чакра. Той внася яснота във визуализацията и може по-бързо да доведе до медитация в дълбоко състояние.


Разбирането как кристалът се свързва с ума и тялото ви е от съществено значение. Научаване на детайлите на кристала, неговата форма и цвят

Усетете неговите вибрации и честота. Поставете аметиста в стаята или под възглавницата преди лягане. Свържете се по начини, които са удобни и лесни. Може да е различно за всеки човек.


Не забравяйте да благословите и пречистите Аметиста преди медитация. Измийте го внимателно с вода и чист сапун. Използвайте тамян за пречистване и свещ за издигане на енергията на камъка.

Изберете стая, която е светла и без смущения или шумове. Бъдете в стая, която предпочитате, всеки се различава, ако леко осветената стая е по-добра за визуализация или по-тъмна стая за по-добро дишане, тогава направете точно това, което чувствате. Изключете електронните устройства като мобилния телефон. 

Може да се използва в мъниста мала като инструмент за медитация за насърчаване на спокойствието и подобряване на медитативното състояние. Дръжте камъка или го поставете отстрани на мястото за практика. Използвайте го като обеци близо до короната чакра или като колие близо до сърцето. ‍
‍
Хора и взаимоотношения


Аметистът може да ви помогне да установите добри отношения с други хора

Влюбените могат да носят аметист, тъй като той се счита за камък за верни влюбени или камък за двойка. Смятало се, че Свети Валентин е носил пръстен с аметист с гравирано изображение на Купидон. Следователно носенето на аметист може да помогне за създаването на по-дълбока връзка между влюбените, което може да доведе до по-душевно общуване. Може да се носи като годежен или вечен пръстен, за да се гарантира вярност в една връзка или като медальон, за да поканите романтична връзка с някой от миналото.

 

Кристални терапии с Аметист


Ежедневният стрес и нюанси от работа, училище и взаимоотношения носят не само физически, но и психически и емоционални неразположения. Днешните заболявания са различни по природа и много агресивни. Умът като коронната чакра е горното и отвъд всяка болест. Смята се, че умът има способността да лекува всички болести в тялото, но използвайки вродена енергия и позитивно мислене. 

Аметистът е мощен свръхпроводник. Това е съд, който носи инфрачервени светлинни вълни, балансиращи отрицателната йонна терапия. Този процес помага при депресия, възпаления и различни хронични заболявания. Също така е помощно средство при терапии на спортни травми, болки в ставите и нюанси на съня. Някои лекари носят камък аметист в джобовете си, за да създадат балансирана атмосфера преди началото на терапията с пациента.

Терапията от травма, разбити взаимоотношения, смърт, минали травматични преживявания също може да бъде подпомогната с енергийния водач от скъпоценния камък аметист. Положителната енергия може да възстанови отношенията или да създаде нови, дори когато човек е изгубен или в беда. 

Техниката за релаксация с аметист е била използвана отдавна в древни времена. Също така е част от аюрведа и тибетска медицина. Релаксацията е необходимото състояние на всеки лечебен процес. Подобряването започва с вземането на решение колко може да поеме тялото и дали може да попречи на предизвикателствата на стъпка по стъпка процеса на излекуване чрез холистични или медицински подходи. 

Аметистът се нарича „лечебният транквилизатор“, тъй като осигурява спокойствие за приемане на съдбата със задоволство.  

Аметист и чакри

Аметистът има способността да преобразува по-ниските вибрации в по-високи честоти, което след това трансформира отрицателната енергия в положителна. Работи с чакрата на третото око, която се намира между веждите. Това осигурява спокойна енергия, която е идеална за медитация и за развитие на психически способности.

Този кристал работи и с коронната или седмата чакра, която се намира в горната част на главата, действайки като корона, докато излъчва нагоре. Това създава връзка с Майката Земя и Вселената.

Като коронна чакра, тя също носи спокойствие, като помага на носителя да се съсредоточи върху лечението и да установи лична връзка с божественото. Следователно, това е добре за хора, които искат да взаимодействат с духовно ниво чрез медитация, молитва, енергийно лечебна работа, получаване на духовна помощ или рейки или лечение с прана. Тъй като коронната чакра е чакра на блаженството, тя подравнява ума с мъдростта, което води до ясно разбиране на нещата и чисто съзнание.

Отварянето на коронната чакра ви позволява да се свържете с най-доброто си аз, прогонвайки тревожността и депресията. Това също ще ви помогне да разкриете своите способности и умения. Цветът на аметиста, който е лилав и бял, се свързват с коронната чакра.  

 

Вода с аметист


Силната лечебна енергия на аметиста може да бъде придобита и чрез питейната вода. Просто закупуването на бутилка за вода с камък аметист на дъното може да ви даде положителната енергия на аметиста. Освен че ще имате красива бутилка с вода, кристалът вътре в нея може да засили осъзнаването.

 

Комбинации от аметист

Благодарение на своите положителни лечебни свойства, аметистът става идеален за редица кристални комбинации. Лечебните сили на аметиста се усилват чрез сдвояване с кристали, които насърчават емоционалната мъдрост и просперитет.
Най-популярните комбинации, които се съчетават добре с аметист, са турмалин за усилване на тази защитна енергия. Розовият кварц също може да бъде чудесен спътник на Аметиста, тъй като е в състояние наистина да добави към тези любящи вибрации. Аметистът и Аквамаринът също носят истина, спокойствие и балансиращ поток и създават красиво партньорство за тези, които искат наистина да се докоснат до своята творческа страна. За тези, които търсят ярък прилив на енергия по всяко време, цитрин и аметист създават вечно лято на сърцето.

 

Аметистен енергиен цвят

Цветът на всеки скъпоценен камък има различни намерения и значение. В зависимост от цвета или естетическите характеристики на кристала, това може да доведе до отрицателна енергия. Винаги е най-добре да разберете вродената стойност на кристалите. Цветът се свързва със 7-те чакри, които са изворът на енергия вътре в тялото, който е отражение на физическата, емоционалната и духовната трансформация.

Аметистът има изискан лилав цвят. Предлага се в различни нюанси на тъмно лилаво, светло лилаво или синкаво виолетово. Цветът зависи или се дължи на поглъщането на светлина от кристала, тъй като се казва, че аметистът е безцветен. В началото на растежа на аметиста желязото и кварцът се комбинират за кристализация. По време на този процес гама лъчите, произведени от радиоактивни материали от горната скала, озаряват желязото и образуват лилавия нюанс.
 

Как да програмирате Аметиста
Програмирането на скъпоценния камък Аметист означава да активирате енергията, за да помогнете в конкретни мечти, цели, план или дейности. Програмирането на кристалите привлича мир, хармония и изобилие. 

 
◉  1. Бъдете конкретни при определяне на целите, които трябва да бъдат постигнати

◉  2. Дръжте аметиста със затворена длан.

◉  3. Дръжте кристала към сърцето, за да отворите 3-тото око и да визуализирате целта, дейностите или проекта, който трябва да се направи. След това удължете задържането напред, за да заключите кристала, сърцето и ума и да заключите предназначението му.

◉  4. Изразете радостта категорично и благодарете на камъка Аметист за това, че приема всички честоти, които ще бъдат предавани в дейностите или проектите на деня. 
Всеки човек има различен чар или форма на енергия, която го свързва с неговия камък. Извършете ритуала или го използвайте със страст и отдаденост.


ЗОДИЯ:
Дева, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби

ЧАКРИ:
Чакра на трето око, коронна чакра

ДУХОВНИ ЦЕЛИ:
Астрална проекция и пътуване, Осъзнаване, Комуникация и свързване с Висшия Аз, Свързване с вътрешното дете, Космическо осъзнаване и съзнание, Тълкуване и припомняне на сънища, Усилва интуицията, Подобряване на психическите способности, Хармония, Любов, Медитация, Медитация, Повишаване на вибрациите, Духовна защита Телекенеза, Визуализация, Мъдрост

ЕМОЦИОНАЛНИ УСЛОВИЯ:
Разпръскване или освобождаване на гнева, тревожност, справяне с промените, справяне със скръб, справяне със загубата, вземане на решения, разсейване или освобождаване на негативността, емоционален баланс, емоционална болка, страх, фокус, любов, мотивация, нощни ужаси и кошмари, мир и спокойствие, Разпръскване или освобождаване на ярост, намаляване на стреса или напрежението, безкористност, спокойствие

ФИЗИЧЕСКИ УСЛОВИЯ:
Зависимости, алкохолизъм, акне, балансов метаболизъм, нарушения на кръвта, мозъчни разстройства и здраве, синини, изгаряния, рак, храносмилане и здраве на храносмилателната система, процес на умиране и преход, екзема, емфизем, ендокринна система и жлези, главоболие и облекчаване на мигрената, Проблеми със слуха, херпес, производство на хормони, укрепване и подкрепа на имунната система, наранявания, безсъние, сърбеж, бели дробове, здраве на паметта, нощни ужаси и кошмари, прекомерно отдаване, облекчаване на болката, паразити, физическа свръхактивност, епифизна жлеза, хипофизна жлеза, Псориазис, респираторно здраве, кожни инфекции и раздразнения, сън, пристрастяване към тютюнопушенето и отказване, подуване, тумори и израстъци, вируси, слабост, благосъстояние, бръчки
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите