СТАТИИ

Дъждът от май до юли ни въздейства по специален начин


Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) е учил своите ученици, че в определени месеци от годината дъждът е особено полезен. Водните капчици са специални пратеници от Небето за Земята и носят тайни блага за всички в живата природа, включително и за хората. 

Който има смелостта да се намокри няколко пъти под дъжда за 15-20 минути в определените топли месеци, ще се радва на чудни дарове, които само той си знае. Невъзможно е човек да настине от такава баня – може само да стане по-здрав и силен, по-благодарен и смирен.

Към „ангелската баня“ се пристъпва с молитва и благодарност – само в такова състояние можем истински да се ползваме от изобилието на благите дъждовни капки.
 

Преди, по време и след самата баня са подходящи следните формули:


1. „При болестни състояния може да казвате:
Господи, на Тебе уповавам, на Тебе възлагам товара си! Обичам те, Господи!
Благодаря Ти, че си решил да ме очистиш!”
„Свещени думи“, III, № 2548.

2. „Да обнови Бог сърцата ни със съвършената Божествена ЧИСТОТА.“
„Беседи, обясн. и упътвания“, В. Търново, 22 август 1921 г., 5 ч., с.

3. „Като служа на Бога, аз искам тялото ми да бъде здраво, защото то принадлежи на Него!
Моето тяло е клетка от великия Космос и ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗДРАВО!“
т. „Петимата братя“, С., 1949 г. с. 209.

4. „Господ иде да се възцари и да очисти Земята от неправдата.“
Тайните на Духа. ХИО-ЕЛИ-МЕЛИ-МЕСАИЛ – Глас Божий – 1897 г., Извънредни беседи, Варна 

Ето какво още казва Учителя за дъждовните бани в някои беседи:


Ако е въпрос за студени бани, аз бих препоръчал на всички хора дъждовните бани, главно през месеците май, юни, юли и най-много до половината на август. Дъждовните капки през тези месеци са топли и пълни с електричество и магнетизъм. Дъждовни бани през останалите месеци не препоръчвам... Добре е дъждовните бани да не се правят направо на тялото, но през някаква тънка дреха. („Любов към Бога“)

Когато не можете да правите дъждовни бани, добре е да правите бани с вода нагрята на 35 - 40° близо до естествената топлина на тялото. („Любов към Бога“)

За десет седмици ще ви дам една задача. Желателно е всички да направите тази задача. Тя се състои в следното: от месец май, до половината на месец юли, всеки ден, когато вали дъжд, ще се излагате на дъжда, докато добре ви намокри. Които от вас са чиновници, те ще използват дъжда през онези часове, когато не са на работа. Щом завали дъжд, те могат да излязат на двора, или да отидат до някои дюкян, под предлог, че трябва да свършат някоя работа. Ще вървят полека, за да може дъждът да ги намокри добре. След това ще се върнат дома си, ще изтрият тялото си с чиста, суха кърпа, ще се преоблекат със сухи дрехи, ще изпият една-две чаши гореща вода и ще отидат на работа. 


Онези пък, които са свободни, нека използват дъжда на всяко време, като правят тия бани така, че никой да не забележи: ще отидат до някой свой познат, или ще работят нещо в градината си. Изобщо, всеки трябва да изпълни задачата внимателно, без шум, без много говорене, за да види какви резултати ще има. 

Когато опитате доброто въздействие на дъжда върху организма ви, можете да разправяте и на ближните си, да им препоръчвате дъжда като метод за лекуване. При това, като се излагате на дъжда, добре е вътрешно да пеете. В този случай пеенето подмладява човека. Благословение е дъждът. Дъждовните бани, които ще направите в продължение на 3 месеца, струват повече от всякакви минерални бани. 

 
Голяма енергия се крие в дъждовните капки. Те се отразяват благотворно върху нервната система и върху много хронични болести в човешкия организъм. 

Аз наричам дъждовните бани „бани на Ангелите”. Като правите баните си, ще се молите на Бога да ви очисти чрез тях и ще благодарите за благословението, което Той ви изпраща от небето.

Както дъждовните капки измиват човека отвън, така Божественото благословение изчиства сърцето и ума му, като внася в него живот, сила и здраве. 

Който умее правилно да възприема енергията на дъждовните капки, той се е домогнал до онази първична материя, която алхимиците са търсили. Като правите тези бани, ще видите какъв здрав сън ще имате... 

И тъй, от първи май ще започнете упражнението и ще запишете, кой ден сте го започнали и в колко часа. При всяка последователна баня ще отбелязвате деня и часа. Ще седите на дъжда 15-20 минути, а може и повече, според силата на дъжда.

Що се отнася до простуда, да нямате абсолютно никакъв страх... Невъзможно е човек да се простуди през май, юни и юли. 
През тези месеци Природата е пълна с живот. С тези упражнения ще се опита геройството ви, до колко може да издържате. Който не иска да прави упражнението, той може да бъде свободен, но ще остане хилав, слаб. Дъждът ще внесе свежест, преснота в организма. Изобщо, човек трябва да прави много упражнения, за да отвори порите на тялото си и да диша не само чрез дробовете си, но и чрез цялата кожа. („Възможни постижения“)
По статията работи: Анна Бончева

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите