Енергия с кристали

Енергия с кристалиСкъпоценните камъни и кристалите


Кристалите са естествено срещащи се скални образувания, ценени заради уникалната си форма, текстура и яркост. Древните цивилизации са включвали кристалите в ежедневния живот, интегрирайки ги в ритуали, медицина и дори процедури за красота. Например, египтяните смятали, че розовият кварц ще помогне на носителя да изглежда млад. 


Когато се говори за света на алтернативните терапии, използването на лечебни кристали вероятно оглавява списъка.
Кристалите (вкаменени минерали) съдържат няколко лечебни свойства. От внасянето на мир в ума до борбата с депресията – списъкът изглежда е безкраен. Те също са били използвани в древни форми за подравняване на чакрите. И сега използването на кристали като ефективна форма на практикуване с грижата за себе си става невероятно популярно.Използването на лечебни кристали може да бъде много релаксиращо, тъй като те предизвикват усещане за спокойствие и мир в околната среда. Но дали те всъщност работят при лечението на медицински състояния?
 
Според експертите, кристалите действат като задържат силата за изцеление, тъй като позволяват на положителната, плодотворна енергия да тече в тялото и премахва отрицателната, токсична енергия. Подобно на други форми на алтернативна терапия, кристалите работят, като канализират вашите енергийни нива, като по този начин се фокусират върху изцелението на тялото ви отвътре.

Кристалите също носят силата да предизвикват плацебо ефект в тялото, което е научно доказано, че помага при медицинското лечение.

Тези лечебни скали и кристали имат своите особени вибрации и честота, които произтичат от техния молекулен състав. От начина, по който се движат и взаимодействат, тези вибрации и енергии работят в полза и повдигане на нашето настроение, ум и здраве по значителен начин, често по начин, по който действат етеричните масла и ароматерапията.
 
Действайки като магнит, те могат да абсорбират отрицателните енергии и да приемат свежи вибрации.

Тъй като са естествено извлечени, те използват енергиите на слънцето, луната и океаните (изцяло естествени лечебни енергии), за да подобрят нашето състояние. Когато поставите или държите кристал над тялото, той взаимодейства с чакрите на тялото и насърчава физическото и психическото здраве. Използван по определен начин, той може също да подобри концентрацията и креативността ви. Може също така да насърчи физическо, емоционално и духовно прочистване.

Кристалите вибрират по един и същ начин като хората и увеличават максимално лечебните способности, които вече имаме. Поради това успокояващо усещане, когато поставите кристал върху тялото, това ви помага да се свържете по-добре и да се чувствате спокойни. Балансиращите кристали също могат да помогнат за съответствието на неправилно подравнените енергийни нива.

Магията на кристалите произтича от техните структурни състави. Смята се, че енергията на кристала протича през геометрията на камъка и че различните кристали произвеждат различни лечебни енергии. Под натиск те генерират енергия и ние можем да ги използваме за идентифициране, повишаване и насочване на енергия към целеви източник. Това звучи ли познато? Това е основната предпоставка за работата с заклинания. Тъй като кристалите естествено отразяват нашата вродена сила, те са изключително динамични инструменти за проявление. Когато влеем в кристал духовно намерение, ние създаваме симбиотична връзка с него. Кристалът, зареден с енергия, може самостоятелно да създаде трансформация.

 

Как да работя с кристали?
Докато съвременните приложения на кристалите варират от красота до технология, нека да поговорим за използването на тези красиви скъпоценни камъни като част от духовна практика. Въпреки че лечението с кристали може да изглежда объркващо и тайнствено, е много лесно да започнете. В крайна сметка работата с кристали е продължение на магията, което означава, че ключовата съставка винаги ще бъде вашата уникална енергия.

Помислете за USB флаш устройство. Тези устройства са предназначени да приемат, съхраняват и прехвърлят информация. Кристалите функционират по същия начин. Всъщност през последните няколко години изследователите разработиха малък диск, наречен „ кристал на паметта на Супермен “, върху който файловете са записани с разтопен кварц. Всеки от тези дискове може да съхранява до 360 терабайта данни за период от 14 милиарда години . По същия начин се смята, че кристалите могат да бъдат програмирани („настроени“) да приемат, абсорбират и предават емоции. Можете да настроите своя кристал за различни цели; може да насърчи мъдрост, благополучие, любов или просперитет.

 
Преди да настроите своя кристал обаче, трябва да сте сигурни, че сте нулирали вибрациите му. Почистете кристала си, като го измиете с вода или го почистите с дима от градински чай или Пало Санто: Просто запалете избрания от вас сноп и прекарайте кристала през дима. Можете също така да го заровите в почвата за известно време (саксийно растение работи) или да го оставите при пълнолуние.


Когато вашият изчистен кристал е готов да бъде програмиран, дръжте го в ръката си, затворете очи и кажете намерението си. Повторете своето проявление, визуализирайте целите си и почувствайте как кристалът поглъща енергията ви. Доверете се на интуицията си – ще разберете кога енергийният трансфер приключи.

Сега, когато енергията се съхранява в тази физическа форма, можете да решите как искате да използвате нейната сила. Някои обичат да държат кристалите си наблизо в джоб или чанта, докато други ги изваждат само за ритуали като церемонии по пълнолуние. Може да решите, че искате да държите кристала си на едно постоянно място, като например на перваза на прозореца или в ъгъла на стая. Както и да решите да се занимавате с него, винаги имайте предвид неговото излъчване. 
Вашите кристали може дори да приемат свои собствени личности. Всичко това е част от забавлението, така че не се страхувайте да прегърнете тези мощни свойства. Въпреки че всеки кристал може да бъде активиран с магическа интуиция, през вековете някои минерали са развили силни асоциации със специфични прояви.
 

Как да избера правилните кристали за мен?


Кристалните лечители често казват, че не избирате кристала, кристалът избира вас. Всъщност вашето дълбоко потапяне в работата с кристали започва с процеса на подбор. Ако планирате да закупите минерала си лично от магазин, оставете интуицията ви да ръководи придобиването ви. Отидете до зоната с кристали и камъни, затворете очи и прокарайте ръце по хладните, гладки форми. „Вие не решавате кои кристали искате. Кристалите решават вместо вас“.

Сега помислете за намерението си: Какво бихте искали да впрегнете? Фокусирайки се върху вашето проявление, стиснете различните кристали и камъни в ръката си. Наблюдавайте физическите и емоционалните си усещания. Затоплят ли ви? Чувствате ли се заредени с енергия? Спокойно? Не забравяйте, че няма йерархия на инструментите за гадаене. Изберете минерала, който усеща душата ви. За да намерите минерала, който най-добре отговаря на вашето намерение, съпоставете присъщата му функция с вашето проявление. Ще ви харесат тези почитани във времето минерали, но също така ще се насладите на цените: Никой инструмент за гадаене не трябва да ви задължава. Кристалите трябва да направят живота ви по-лесен, а не по-стресиращ. По-долу са пет страхотни избора за тези, които започват своята кристална практика.
 

Как да ги използваме? Кой камък е най-добрият?


Всеки лечебен кристал носи свои собствени свойства и сили. В зависимост от ползите им, можете да използвате лечебен камък, за да се излекувате естествено и да премахнете стреса и негативността. Някои от най-често използваните камъни включват аметист, родонит, опал и розов кварц.

Установено е, че аметистът притежава сили, които са изключително полезни за червата и храносмилателни проблеми. Камъните като зеления авантюрин са добри за насърчаване на здравето на сърцето, докато лечебните камъни като жълт топаз изчистват умствените блокове и осигуряват яснота.

Прозрачен кварц
Този бял кристал се счита за „майстор лечител“. Казва се, че усилва енергията, като я абсорбира, съхранява, освобождава и регулира. Също така се казва, че подпомага концентрацията и паметта. Физически се твърди, че прозрачните кристали помагат за стимулиране на имунната система и балансират цялото ви тяло. Този камък често се съчетава с други като розов кварц, за да подпомогне и подобри техните способности. Просто го дръжте в ръцете си и се концентрирайте върху желанията си, независимо дали защита, любов или изобилие.

Аметист
Този отличителен лилав кристал ви помага да се докоснете до своите психически сили и да получите достъп до по-високо състояние на съзнанието. Освен това, аметистът предлага защита, като изчиства негативните енергии от пространството. В исторически план аметистът е известен с това, че лекува психологическа болка. Често се носи над сърцето по време на тъга, като малък и красив талисман за борба с демоните на безпокойството. Също така е свързано с екстрасензорни способности и мечти.  

Розов кварц
Точно както цветът може да подсказва, този розов камък е свързан с любовта. Твърди се, че помага за възстановяване на доверието и хармонията във всички различни видове взаимоотношения, като същевременно подобрява близките им връзки. Също така се твърди, че помага за осигуряване на комфорт и спокойствие по време на скръб. Не всичко обаче е свързано с други хора. Казва се, че розовият кварц също насърчава любовта, уважението, доверието и стойността в себе си – нещо, което всички бихме могли да използваме в наши дни.

Цитрин
Динамичният златист оттенък на цитрина отразява топлата слънчева светлина. По същия начин енергията на цитрина е оптимистична, креативна и просперираща. Този минерал е мощно средство за проявление: когато се влее със слънчева светлина, той ще излъчва вашите намерения, превръщайки мечтите ви в реалност. Цитринът е страхотно средство за повишаване на самочувствието. Смята се, че носенето и работата с цитрин може да донесе повече пари, вероятно защото ви помага да осъзнаете стойността си. Цитринът е наистина добър за проява на изобилие, и не само пари или материални неща, но всичко, което се опитвате да проявите в живота си.

Черен турмалин
Черният турмалин е динамичен протектор на силово поле, за който се смята, че абсорбира отрицателна енергия и излъчва положителни вибрации. Много хора го носят около врата си като защитен талисман. Някои хора дори държат парче черен турмалин на бюрото си до компютъра си, на лаптопа, докато работите. Всичко е за блокиране на лошите вибрации и посрещане на нови. 

Яспис
Този гладък кристал е известен като „върховния хранител“. Казва се, че дава сила на духа и ви подкрепя през времена на стрес, като ви подготвя да се „покажете“ напълно. Твърди се, че ви предпазва и абсорбира негативните вибрации, като същевременно насърчава смелостта, бързото мислене и увереността. Това са черти, които са особено полезни при справяне с важни проблеми.

Обсидиан
Твърди се, че обсидианът е силно защитен камък, който помага за образуването на щит срещу физическа и емоционална негативност. Също така се казва, че помага да се отървете от емоционалното блокиране и насърчава качествата на сила, яснота и състрадание, за да ви помогне да намерите истинското си усещане за себе си. За вашето физическо тяло може да помогне за храносмилането и детоксикацията, като същевременно може да помогне за намаляване на болката и спазмите.


 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите