Етерични масла

Етерични масла
 

Употреби и ползи от етерично масло за естествен и здравословен начин на живот


Етеричните масла са били използвани от стотици и дори хиляди години от древни цивилизации като египтяните, римляните и персите и по целия свят през вековете. Те имат много мощни приложения и ползи, които често се пренебрегват в съвременните времена, включително домакински почистващи препарати без химикали, грижа за кожата, естествен парфюм, антисептик и много други мощни лечебни свойства. Използването на етерични масла е страхотно, тъй като те са получени от растения, което означава, че са нетоксични, без химикали и не увреждат околната среда и могат да се използват като алтернатива на стандартните продукти и лекарства.13 популярни етерични масла:
 • Мента   
 • Лавандула 
 • Чаено дърво 
 • Евкалипт 
 • Риган 
 • Тамян 
 • Лимон 
 • Карамфил 
 • Смирна 
 • Безсмъртниче 
 • Сандалово дърво 
 • Грейпфрут 

Какво представляват етеричните масла? Етеричните масла са есенцията на растението, дар от земята, дестилирани и подготвени за вас, за да внесете силата на природата във вашия дом.
Вътре в много растения – скрити в корени, семена, цветя, кора – са концентрирани, силно мощни химически съединения. Тези естествени съединения са етерични масла.
Етеричните масла придават на растението неговия аромат, защитават го от опасни условия на околната среда и дори му помагат при опрашването, наред с други важни функции и ползи.
 

Как действат етеричните масла?

Когато отворите бутилка с чисто, неподправено етерично масло, сетивата ви моментално се изпълват с мощния му аромат, дори от разстояние. Това, което обонянието ви открива, са естествените елементи на етеричното масло.
Всяко етерично масло варира в естествения си състав, така че ароматите и ползите също са уникални. Например, маслото от лавандула включва елементи, които го правят ефективно за успокояване на кожни раздразнения и насърчаване на спокойна среда за сън.
 

Използвайте етерични масла, за да промените живота си! 

Толкова много от продуктите, които използваме в ежедневния си живот, са пълни със синтетични химикали. Тези неестествени продукти могат да ни навредят и да повлияят негативно на начина, по който мислим, чувстваме и живеем.
Чистите етерични масла предлагат алтернатива на синтетичните продукти. Етеричните масла са нещо повече от естествени продукти. Всяко с уникален химически състав, етеричните масла имат десетки предимства. Ползите от етеричните масла се определят от химията на растенията. Ако тези естествени химикали са правилно извлечени, те могат да се използват, за да ви помогнат в ежедневния ви живот. 
Междувременно, когато се приема вътрешно, маслото от тамян поддържа имунната, нервната и храносмилателната система и подпомага здравословната клетъчна функция.
 

Употреби и предимства на етеричното масло


Етеричните масла не са нова тенденция


Чувствате ли сякаш сте започнали да слушате много за етеричните масла през последните няколко години? Въпреки че може да мислите, че етеричните масла са нова, хит-тенденция, растителните екстракти и продуктите на растителна основа са дълбоко вкоренени в традициите от миналото. Етеричните масла са били използвани от древните цивилизации по целия свят за:
 • Ароматерапия
 • Лична хигиена
 • Здравни практики
 • Ритуални церемонии
 • Козметични процедури
 • Приготвяне на храна
 


За какво се използват етеричните масла днес? 

Исторически етеричните масла са били използвани като част от културните практики и традиции. Въпреки това, сега имаме все повече научни доказателства и изследвания, които показват, че етеричните масла могат да се използват ефективно и безопасно в по-широк спектър от ежедневни практики и рутинни практики за невероятни ползи. Днес етеричните масла могат да се използват за готвене, домакинско почистване, лична хигиена и много, много повече.
Когато използвате етерични масла, ще имате повече естествени решения и по-малко токсични, синтетично произведени продукти в живота и дома си.
 

За какво са полезни етеричните масла?

От много отдавна хората са използвали етерични масла и растителни части, за да подобрят живота си. Продължихме да изследваме техните предимства днес, като открихме, че етеричните масла могат да бъдат интегрирани в ежедневието за множество цели.
 

Какво прави етеричните масла ефективни?

Някои етерични масла са успокояващи, тонизиращи и заземяващи, докато други енергизират, затоплят и обновяват – но всички етерични масла са натурални. Разнообразието от етерични масла ви позволява да се справите естествено и ефективно с вашите специфични проблеми. 
С толкова много налични етерични масла, можете да ги приспособите към вашите специфични желания и нужди, вместо да бъдете принудени да се задоволите с общо решение. Това прави етеричните масла популярен избор за тези, които търсят най-добрите природни решения в съвременната епоха. Разнообразието на етеричните масла е част от това, което ги направи толкова популярни през последните години. Хората обичат да използват етерични масла за различни задачи, без да се налага да купуват множество продукти. 
 

Как да използвате етерични масла

Как ефективно използвате етеричните масла? Бъдете сигурни, че не е нужно да сте експерт, за да се насладите на широкия набор от предимства, които предлагат етеричните масла. Всичко, от което наистина се нуждаете, е основно разбиране как да прилагате етерични масла безопасно и просто като част от ежедневието си.
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите