СТАТИИ

Задаваме намерения с ритуал по Новолуние


Луната може да има много мощен ефект върху нас. Гравитационното привличане на Луната генерира океанските приливи и отливи, така че без съмнение оказва влияние върху човешкото поведение (все пак ние сме 75% вода). В астрологически план се смята, че Луната е свързана с радостта и удовлетворението, както и с начина, по който функционираме емоционално.

Най-добрият ден от седмицата е този, в който отделяме време точно за това, което искаме да правим. Във всеки един ден това може да означава нещо различно. Днес да си направим ритуал за Новолуние, да забавим темпото и да отделим време в грижа за себе си и само-рефлексия.
 

Как ни действа фазата Новолуние?


Новолунието и Пълнолунието могат да бъдат чудесен катализатор за личностно израстване, ако отделим време да наблюдаваме тези моменти. Новолунието се случва веднъж месечно, когато Луната е в съвпад със Слънцето и е невидима за нас от Земята (или изглежда само като много тънък сърп).

Новолунието често се разглежда като символ на ново начало. Сякаш натискаме бутона за нулиране.

Време е да подновим целите си, да зададем намеренията си за цикъла напред и да прегърнем нови възможности в живота си.

Новолунието е време на надежда, време на вяра и подновяване на идеите, на които сме се посветили. Това е едно плодородно място, на което да започнем отначало. То напомня, че независимо от обстоятелствата, винаги има прераждане, което чака на хоризонта.

Също така ни напомня да проверим нагласите и нуждите си и да се откажем от това, което вече не е в съответствие с нашия път, нашата цел и нашите мечти. Казва ни, че

за да създадем всичко, което искаме, трябва да изчистим онова, което вече не ни служи, и да освободим място за това, което трябва да се влее в живота ни.

 

Ритуал за Новолуние

 

Какво ще ни трябва:

 

- Материал за кадене. В случая препоръчваме сейдж (градински чай) и пало санто. Добре е всеки път, когато купуваме материали за кадене, да се уверим, че са получени по етичен начин.

- Кибрит или запалка

- Гадателски карти

- Дневник или тетрадка

- Химикал или молив
 

- Достъп до огнище или огнеупорен съд с огънче в него

 

Как да направим ритуала

 

  1. Започваме с кадене. Каденето е церемония, практикувана от много народи по света. Смята се, че димът от изгарянето на билки като сладка трева, кедър, градински чай и тютюн, пречиства тялото и душата, както и внася яснота в умовете ни. Освобождаването и изчистването на енергията по време на Новолуние ни помага да се подготвим за следващия лунен цикъл.


 

  1. Продължаваме процеса на пречистване с пиене на чай. Сами или в група, нека да си направим вълшебна отвара от лечебни билки и цветя.

 

  1. Задаваме намерението си за ритуала. Защо съм тук? Какво ме кара да отдам внимание на Новолунието?

Тук няма правила. Свързваме се с интуицията си. Ако сме с група, всеки от нас споделя намерението си, ако желае.

 

  1. Продължаваме с медитация, за да отворим и успокоим сърцето.

 

  1. След това използваме дневника или бележника, за да запишем нашите намерения за лунния цикъл. Ако сме с група, може да прочетем едно намерение от списъка си на глас, ако усетим такъв подтик.

 


 

  1. Да се свържем с интуицията си чрез таро карти. Не се притеснявайте, ако сте начинаещ – всяко тесте си има книжка с инструкции и тълкувания.

 

  1. След това може да се освободим от негативната енергия с танц. Наистина е освобождаващо да затворим очи и просто да се движим в пространството без преднамерени движения. Включваме и ръцете, и краката, а след като се почувстваме достатъчно добре, ги разтръскваме, за да пуснем напълно това, което сме освободили. Ако почувстваме необходимост да хапнем нещо вкусно или пък да крещим – нека се чувстваме свободни да задоволим тези наши нужди.

 

 

 

  1. Приключваме ритуала, като напишем на лист хартия какво искаме да пуснем. Новолунието е ново начало, така че ако има нещо, което не искаме да вземем със себе си, сега е моментът да го определим. Може би това е лош навик, негативно преживяване или връзка, от която искаме да се освободим. Вземаме хартията и я изгаряме. Важно е да зачитаме силата на огъня и да прилагаме правилни техники за безопасност.

 

Новолунието в Овен настъпва на 1.04.2022 г. в 9:26 ч. сутринта. Може да направим ритуала в рамките на 2-3 дни след точната фаза.
По статията работи: Анна Бончева


Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите