СТАТИИ

Защо е важно да имаме свои ритуали в ежедневието?

Ритуалът е поредица от прости действия, понякога с използване на определени предмети, които свързват нашите мисли, чувства и намерения с тялото ни и неговите усещания. Чрез ритуала ние правим една малка първа крачка към изпълнението на определена идея, с цел (пре)настройване на нашето състояние.

Тази малка крачка е един вид заявка към Вселената, че ние сме готови и решени да внесем необходимото обновление в живота си за най-висше благо на душите ни и Цялото.Една от важните функции на ритуала е да осъществи промяна в ситуацията и нагласата ни.


Да вземем един съвсем прост пример от ежедневието: сутрешната хигиена на тялото, която също е вид повтарящ се ритуал. Щом се събудим от сън, имаме нужда веднага да си измием лицето и зъбите, дори да влезем под душа за освежаване. Ако не го направим, няма как да се влеем пълноценно в ритъма на деня. Преди този ритуал изобщо не се чувстваме „на тая земя“ и сме още между измеренията.

Сутрешната хигиена ни свързва с тялото, заземява ни и ни помага да концентрираме мисълта си, за да започнем да вършим задачите си адекватно. Т.е. тя ни помага да сменим режима от покой и бродене в несъзнаваното към активност в будно състояние.

Целите и намеренията на ритуала могат да бъдат най-различни. Като цяло фокусът е върху някакъв вид подобрение в състоянието или получаване на информация от фините измерения.
 
Най-често съвременният човек избира определен ритуал, за да заяви на своето подсъзнание и на своя Висш Аз стремежа си към промяна на деградивни или неработещи програми.

Тези програми са записани надълбоко в подсъзнанието, защото сме имали твърде силни емоционални преживявания или прекалено често повтаряне на една и съща ситуация. 


 

Ако пожелаем, можем да пренапишем или заместим даден негативен подсъзнателен шаблон


Първо е необходимо да го осъзнаем и да определим кой е този нежелан мисловен модел, от който искаме да се освободим. След това започваме достатъчно често да извършваме ритуал с положителен заряд – по този начин ще сменим фокуса на мислите в позитивна насока.

Ако например имаме дълбоко вкоренен страх от смъртта, можем да работим върху него чрез ритуал за доверие, приемане и отваряне към живота. Ако се страхуваме от провал – правим ритуал, с който да се научим да приемаме и обичаме себе си, независимо от неуспехите, за да изградим доверие в собствените си сили и стойност.

Един подходящ ритуал може да свърже свръхсъзнанието с подсъзнанието и да се получи така нареченото им „изравняване“. В тази точка на изравняване се случва материализацията на нашата цел, а именно – промяна от неработещ към работещ за нашето развитие мисловен модел.


 

Ритуалите са част от живота на Земята от незапомнени времена


Нашите предци са знаели, че могат да се свързват с невидимите светове и силите на природата. Те са правели тази връзка, за да обменят информация с цел повдигане на индивидуалното и колективно съзнание, с цел лечение и подобряване живота в общността.

Това знание се предава през поколенията, а ние сме благословени и днес да имаме достъп до него. Можем да използваме вече описани ритуали, които усещаме, че резонират с нашите разбирания и нужди. Може също да се доверим на интуицията си и сами да сътворим подходящ ритуал за себе си. За да сме сигурни, че ритуалът ще има максимално добро влияние, е важно да вложим в него любов и чисти намерения.По статията работи: Анна Бончева
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите