СТАТИИ

Кадене с билки. Пречистваща молитва с димКаденето с билки е древен ритуал, който се прави с цел връзка с по-фини, висши светове. Още преди хиляди години се смятало, че димът пречиства, прогонва зли духове и в същото време издига молитвите до по-високи измерения. Освен това събира дух, душа и тяло в едно.

В далечни времена подобни ритуали са извършвали само шамани, жреци и свещеници. Това са били вещи хора, избрани да изпълняват специална задача – да призовават светлите духове на помощ и да получават послания от тях.
В наши дни всеки може да си запали ароматни билки вкъщи, да пречисти дома и тялото си, да се освободи от негативни енергии и влияния.

 

Кога да кадим?


Каденето се прилага, когато човек усеща някаква енергийна или емоционална тежест, когато в дома му са идвали много хора, когато е имало неразбирателства и караници, когато някой е боледувал. Ако ни предстои да се нанесем в нов собствен дом или нова квартира, също е силно препоръчително да се прекади цялото пространство.

 

Какви билки да използваме?


Има много видове ароматни билки, подходящи специално за кадене. Ако добре познавате лечебните растения, може сами да си съберете стръкчета, да ги изсушите и да си направите снопчета. Много удобен и красив вариант са готовите снопчета.

Ето някои от тях и за какво точно помагат:

Див пелин – предсказване, защита, пречистване
Йерба санта – защита, освещаване, любов
Драконова кръв – сила, защита, лечение
Син сейдж - лечение, благополучие, успокояване
Бял сейдж – изчистване, против микроби, защита
Пало санто – пречистване, духовно лечение, успокояване
Кедров сейдж – благополучие, защита, хармония
Сладка трева – домашни благословии, лечение, добро настроение

 *Сейдж – градински чай


 

 Как се извършва каденето?


Необходимо е да имаме на разположение подходящ огнеупорен съд, над който да държим димящия сноп билки. Това може да е керамична чинийка или купичка с малко пясък в нея. Добре е за всеки случай също да си подготвим съд, пълен с вода, от съображения за сигурност.

Запалваме единия край на снопчето и духваме пламъка. Трябва снопчето да продължи да дими. Държим снопчето над огнеупорния съд. Заставаме до входната врата и произнасяме нашите молитви и формули за пречистване и защита. След това започваме бавно да се движим покрай стените на дома си по посока на часовниковата стрелка. Задържаме вниманието си върху всеки ъгъл, защото по ъглите се събира най-много негативна енергия.

Прекадяваме в коридора и във всяка стая, покрай всяка стена, всеки ъгъл, над леглата и меката мебел, в гардероби и шкафове, не пропускаме тоалетната и банята. Целта е цялото пространство да се изпълни с дим. Все пак е добре да внимаваме – трябва да можем да дишаме спокойно. Може през цялото време да произнасяме молитви или да пеем песни със светли послания.

Приключваме каденето отново пред входната врата. Добре е да оставим дима за известно време да подейства. Ако е трудно да се диша в прекаденото помещение, може да излезем на терасата. Когато преценим, може да проветрим.

Изтеглeте нашия безплатен наръчник за кaдене с билки.


По статията работи: Анна Бончева
Наръчник за кадене 1.08 MB (jpg) Свали

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите