СТАТИИ

Какао церемония. Обновяване, центриране, свързване.


Какаовата церемония може да бъде част от ритуал за самообновяване, който ни държи центрирани, свързани с сърцето и ни отваря съзнанието за по-качествен живот.

Какво е какао церемония?
 

Процесът на работа с какао вплита свързване с тялото, творческо изразяване и много други лечебни практики, които ни помагат да разберем и насочим своите собствени загуби, болка и страдание. С всяка следваща церемония се разгръща потенциалът, вложен в нея. От практика на практика тя нежно ни води до вътрешно изцеление и връзка със себе си; все по-дълбоко свързване и лечение в нашия род по кръвна линия; по-ясна връзка с природните елементи, с нашата планета Земя и по-разумно взаимодействие с природата.

Какаото има потенциала да бъде водач и портал, помагайки на всеки от нас да прегърне същината и дълбочината на сърцето си като отправна точка за дълбоко изцеление и спомняне.
 
Събирането заедно за пиене на какао може да създаде лечебен процес, свързване и вдъхновение.
 

Използването на шоколад под формата на ритуал, вместо да го консумираме просто като десерт, има положително въздействие върху нашето лично благополучие, а също и върху цялата екосистема на Земята.

Все повече от нас напоследък изпитват необходимост от свързване в общност. Какаовите церемонии стават все по-популярни, защото са пространства, където хората се свързват помежду си по нови начини. Освен това
 

дават възможност да се свържем отново с древни части от нас, които помнят простата сила на събирането и обмена в общността.
 


Как се прави какао церемония?

 

На първо място е добре да се уверим, че използваме висококачествено церемониално какао – то е съвсем различно от преработения шоколад и обикновеното какао на прах.

Препоръчително е да използваме достатъчно количество какао за една порция, за да усетим ефекта. Ако е твърде малко, ползите ще бъдат много слаби, за да бъдат забелязани. Твърде много, от друга страна, може да бъде неприятно. За повечето хора е подходящо между 30 и 60 грама чисто какао на човек.

Като цяло няма много фиксирани правила за провеждането на какао церемония. Съвременната какаова церемония не се свързва с точно определени формат, ритуал или вярвания. Какаото е изключително универсално лечебно растение, което ще ни отведе там, където трябва да отидем. Магията на самото какао, съчетано с нашето намерение, действа като изцелителен поток.

Достатъчно е да сварим напитката, да зададем намерението си и да оставим красотата да се разгърне. Може съвсем свободно да експериментираме с танци, медитация, молитва, пеене, мантруване, кръг на споделяне, масаж, изкуство, йога или нещо друго. Какаото ще улесни възможно най-доброто изживяване.
 
По статията работи: Анна Бончева


 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите