СТАТИИ

Как да балансираме Слънчевия сплит?


Трета чакра или Слънчев сплит – това е енергийният център, който се свързва с жълтия цвят, огъня и егото, волята, личната сила и автономност. Когато е извън баланс, това застрашава нашето самочувствие, причинява депресия, безпомощност и объркване.

Когато е в баланс, усещаме хармония и защита, чувстваме се добре и спокойни със себе си и околните. Можем да преодолеем страховете си, да поемем отговорност за живота си, имаме яснота в преценката и взимаме решения лесно, чувстваме се уверени, самодисциплинирани и независими.
 

Как да балансираме Трета чакра?За по-добър баланс на Слънчевия сплит може да изберем по-често да носим дрехи в жълт цвят и да добавим някои жълти елементи в интериора на дома си.Да приемаме повече жълти храни: банани, царевица, ананас, лайка и лимони. Пълнозърнести храни: овес, спелта, лимец, ориз, ръж са чудесни за енергията на огъня, но е хубаво първо да ги накиснем за по-лесно храносмилане.

Бобови растения: леща, нахут и боб са чудесна добавка към къри, дал и супи. За предпочитане е да бъдат изсушени пред консервирани и както зърнените – най-добре да ги накиснем предварително в чита вода, този път за 24 часа.

Подправки: куркума, джинджифил, кимион и канела. Това са загряващи, но и противовъзпалителни подправки, идеални за подхранване на третата чакра.

Ето и предложения за подходящи утвърждения, които можем да си четем всеки ден на глас или да пеем като мантри...


 

Утвърждения за балансирана Трета чакра:Почитам силата в мен, почитам себе си
Разрешавам задачите си леко, с приятни усилия
Огънят в мен изгаря всички блокажи и страхове
Мога да постигна всичко, което е добро
Имам устой в силата си
Имам достатъчно сили да живея пълноценно
Освобождавам се от осъждане към мен и другите
Заслужавам любов, милосърдие и уважение
Аз съм въплъщение на вътрешен мир и увереност

Може да изберем по едно изречение за деня и да си го четем и пеем, когато се сетим.
Изобщо, от всичко изброено, ако си наложим волята да правим по нещо малко всеки ден, скоро ще забележим положителната промяна – тя е гарантирана.По статията работи: Анна Бончева

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите