СТАТИИ

Как да манифестираме безопасно и успешно?Манифестирането е практика, пряко свързана със закона на привличането. В България си имаме тази поговорка: „Каквото почукало – такова се обадило“. В зависимост от това какво занимава нашето съзнание и какво излъчваме отвътре, това получаваме в отговор отвън – то се връща към нас. Ние манифестираме всеки ден, независимо дали го осъзнаваме или не, дали е преднамерено или не. Всяка мисъл, убеждение и визуализация, която повтаряме достатъчно често и дълго, и в която дори еднократно вложим силна емоция, се материализира в един или друг момент. Колкото по-силна е емоцията и колкото по-често мислим за едно и също нещо, толкова по-бързо и цялостно е проявлението в материята. Това важи и за положителни, и за негативни убеждения и картини. 
 

Определяне на цели


Би било прекрасно, ако можем да наблюдаваме мислите си и да ги насочваме в градивна посока за наше лично благо и за благото на Цялото. За целта са нужни малко (или много) усилия, планиране, ежедневни тренировки, определени действия, но всичко това си заслужава, защото наистина помага да изградим живота си такъв, какъвто искаме да бъде. Няма нужда постоянно да чакаме нещо „да се спусне отгоре“ или да се случи по Божията милост – можем ние да сътворим сценария за нашата житейска филмова лента. Когато изясним целите си, поемем отговорност за тях и направим първите крачки в посока реализация, тогава и Божията милост ще дойде на помощ. Но ако не знаем какво искаме – как да очакваме помощ откъдето и да било?


 

Положителни утвърждения (мантри)


За да манифестираме качествено, е важно да имаме добро мнение за себе си и живота си, да възпитаме вътрешно убеждение, че сме стойностна личност и заслужаваме развитие в положителна посока. Това би помогнало и при определяне на целите. Например, вместо постоянно да мислим „В нито едно нещо не съм достатъчно добър.“ – може да кажем: „Аз мога да бъда разумен и способен човек – ще работя за това всеки ден!“ Или вместо: „Колкото и да ми се иска – това не е за мен, няма да се справя.“ – може да положим още малко усилия и да кажем: „Този път ще успея – мога и го заслужавам!“ За да подплатим новите убеждения, добра идея е да си направим списък с нашите положителни качества и умения. Може да го допълваме всеки път, когато забележим нещо хубаво в себе си и поведението си. Също така и всеки път, когато някой друг каже нещо хубаво за нас.
 

Благодарност


Важна част от манифестирането е чувството за благодарност. Това е едно от най-високочестотните чувства и може много силно да привлече още от същото. И тук списъкът е от голяма полза. Може да опишем всички неща, които сега имаме или сме постигнали, а преди ги е нямало в живота ни. Също и всички неща, за които много хора копнеят, защото ги нямат, а за нас са се превърнали в даденост – добре е тук освен вещи и притежания, да включим важни за нас хора и взаимоотношения. Нека да благодарим и на себе си – за всичко, което сме били преди, което сме сега, което сме преживели, за изборите, които сме направили и са ни довели до тук. Все пак, всеки за себе си е най-близкият човек и вероятно единственият, с когото ще прекара целия си живот. За всеки човек е важно да може да се оцени и да се чувства добре със себе си. Благодарностите може да са насочени към Бог, Вселената, Исус Христос, Извисените учители, Висшия ни Аз, Душата ни – което и да е светло същество от висшите измерения, с което се чувстваме свързани.
 

Чистота, ясност, точност


А какво ли би станало, ако съвсем съзнателно си пожелаем нещо, за което все още не сме готови, но все пак смятаме, че ни принадлежи? Висшите светове уважават човешката свободна воля и я изпълняват, защото за тях е закон. Те ще ни дадат всичко, което решим да манифестираме на всяка цена. Отговорността обаче е изцяло наша – дали можем да я понесем? Всички сме чували израза: „Внимавай какво си пожелаваш“. Затова Исус казва: „Благост искам, веселие и ясност на ума.“, а Учителя повелява да прилагаме принципите на Девата – чистота, ясност, точност.

Добре е да манифестираме само тогава, когато сме напълно сигурни какво искаме и защо го искаме. За да се радваме на добри резултати от манифестирането, е препоръчително да заявим на Вселената, че нашите намерения са чисти и безкористни. Добре е желанията ни да бъдат в името на общото благо и ние да изявим готовност да следваме волята на Твореца, защото тя винаги е по-разумна и благодатна от нашата.

Сега може да манифестираш с нашия специално приготвен Ритуал - Манифест на живота, с който да работите ежедневно или когато почувствате нужда от това и да приложите някоя от практиките в него, която ви резонира в момента.По статията работи: Анна Бончева
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите