СТАТИИ

Духовен съвет: Как да си направим розова вода вкъщи?

Духовен съвет: Как да си направим розова вода вкъщи?Розата е царицата на цветята. От всички цветя тя вибрира с най-висока честота. Тя е символ на любов, хармония, нежност, чистота, женственост, романтика. Нейното ухание ни пренася във фини измерения и ни помага да преминем по-леко през енергийна трансформация. 

Може да си направим розова вода вкъщи, за да имаме по-дълъг достъп до уханието на розата. Ето как става това в няколко лесни стъпки…1. Събираме шепа свежи розови листенца, без пестициди и химикали. Почистваме и измиваме добре от пръст и буболечки.2. Наливаме дестилирана вода в малка тенджерка и потапяме розовите листенца в нея. Достатъчно е водата да покрие листенцата. Не наливаме повече, за да не се получи твърде разреден разтвор. Покриваме с капак и оставяме да къкри на слаб огън за 40 мин. Към края на процеса може да забележим розовото масло на повърхността на водата.3. Прецеждаме розовата вода през цедка и съхраняваме в добре затворен буркан с вакуум капачка. Държим буркана в хладилник и използваме водата за освежаване на лицето и тялото.Розовата вода ни помага да поддържаме кожата си здрава, млада, чиста и красива, премахва възпаления и зачервявания. Розата има антисептични свойства, така че вода от роза може да ни помогне в лечението на зачервено гърло, инфекции и настинка. Тя също помага при заздравяване на рани,  изгаряния и ухапвания от насекоми. 

Ароматът на рози помага да успокоим нервната система и да заспим по-лесно. Намалява чувството на безпокойство и действа като лек антидепресант. Също помага за справяне с главоболие и храносмилателни проблеми - успокоява стомашно-чревния тракт. 

По статията работи: Анна Бончева

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите