СТАТИИ

Пролетно равноденствие – живот, светлина и пробудаПролетното равноденствие е много специален момент, наситен с мощна енергия, дори с напрежение. Усеща се съревнование между светлината и тъмнината. Те се изравняват за кратко, и светлината започва да надделява. В деня на Пролетното равноденствие се отприщва силна енергия за пробуда.
 

Край на зимния сън

Вълнуващ е краят на зимата. Тъмнината е била във владение на нашия вътрешен и външен свят в продължение на 3 зимни месеца. През това време ние сме били „прибрани“ в себе си, срещнали сме се със своите собствени тъмни аспекти, с тези на нашите близки и с тъмната страна на колективното съзнание. Преднамерено или не – имали сме достъп до подсъзнанието си и всички страхове, заключени в него. Снегът и студът са изчистили пространството вътре и вън от нас и са направили място за обновление.
 

Първият ден на пролетта

Равноденствието през март е и моментът, в който настъпва пролетта – дългоочаквана, жадувана, приканваща към сливане с природата. Всичко се раздвижва. Растенията се раззеленяват и избуяват, навсякъде ухае на свежест, живот и любов. И ние – хората – се затопляме, отваряме се за взаимодействие с външния свят. Душата пее, духът се радва, веселие изпълва сърцето. В нас се зараждат нови идеи и надежди за по-добра година. В деня на Първа пролет може да отправим намеренията си за по-хармонични, по-алтруистични, по-мирни отношения между хората. Да възнамерим повече приемственост помежду ни, повече емпатия и зачитане правото на живот на всяка една индивидуалност.
 

Новата духовна година

В деня на равноденствието започва и Новата космическа година – Слънцето влиза в Овен, първият зодиакален знак в астрологията. Овен носи силата на огъня, на първия слънчев лъч, даващ началото на новия ден. Затова той съдържа силен заряд за иницииране на ново начало. Устремен, решителен, силно вдъхновен и по детски убеден в правотата си – той не се спира пред нищо. Това е много благодатно време за нови начинания, ако успеем да се синхронизираме с високото проявление на знака.

Огнената стихия е проводник на Духа – тя е връзката с висшето знание. Добра идея е да използваме пълноценно силния енергиен заряд, като посрещаме изгрева поне в трите дни около Равноденствието – 20, 21 и 22.03. В духовните си дневници може да заложим по-усърдна работа със свещеното слово, повече воля в приложение натрупаното знание, повече будност и чистота в енергиен план.
 
Да бъде плодотворна и благодатна Нова духовна година!По статията работи: Анна Бончева
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите