СТАТИИ

Пълнолуние и пълно Лунно затъмнение по оста Скорпион – Телец


Майското пълнолуние настъпва на 16.05 в 7:14 ч. в знака Скорпион и е съпроводено с пълно Лунно затъмнение. С това събитие ще се затвори коридорът на затъмненията, който започна на 30.04 със Слънчево затъмнение в Телец.

Затъмненията винаги са свързани с лунните възли, които придават силна кармичност на събитията. Между 30.04 и 16.05 наблюдаваме в живота си мощно изчистване и обновление по влиянията на земния знак Телец и водния знак Скорпион. При тях осезаемите теми са ценностите и ресурсите – на физически, материален, психически и енергиен план.Луната в Скорпион създава необходимост да се задълбочим в чувствата си колкото може повече.
 

Сега се появява желание за смислен емоционален обмен повече от всеки друг момент, дори когато не е лесно и сме принудени да променим много неща в личните си модели на поведение.


Най-добре е в самия ден на затъмнението – 16.05 – да бъдем в покой, насаме или в компанията на много близък и хармоничен човек, без важни разговори и решения, без пътувания и важна работа. Препоръчително е да си направим ритуал или лека разходка в природата, по възможност до вода. С приятно четиво, спокойна музика и медитация, с лека и полезна храна е подходящо да прекараме този ден.Ефектът на затъмненията се усеща около 6 месеца преди и след точния ден на събитието, като най-интензивните преживявания обикновено са по време на самия коридор.
 

Каквото и да се случи в този период, важно е да знаем, че то е изцяло в наша полза, в името на нашето израстване, разширение и повдигане.


В момента в глобален план тече процес по изчистване на натрупани „задачи“ от много време назад. Сега е дошло време за цялото човечество – за всеки един от нас – да ги реши. 
В наша полза е да се откажем от всяка съпротива.

Да се отпуснем, да се доверим и да съдействаме на процеса с всички сили, защото после ще дойдат дни на радост и ще берем изобилни плодове от положения труд.
По статията работи: Анна Бончева

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите