СТАТИИ

Ритуал Пролетно равноденствие за цялото семейство

Пролетното равноденствие е енергично мощно и свещено време за събуждане от зимния сезон и задвижване на нови намерения и мечти.

По време на пролетното равноденствие дните и нощта са в перфектен баланс, което ни позволява да видим ясно своите намерения и желания, докато се насочваме към светлината и прераждането на пролетта. Тази енергия и яснота правят пролетното равноденствие идеалното време да определим новите си намерения за предстоящите сезони.
 
Церемонията на пролетното равноденствие превръща това ново начало в подхранващ ритуал, който празнува края на зимата, време на самоанализ и комфорт и засажда семената на това, което предстои.
 

Нека включвам цялото ни семейство в този ритуал.

Това е страхотно извинение да забавим темпото, да изключим външния свят и да говорим за мечтите си, да планираме вълнуващи приключения и да се свържем отново като семейство.
 
„Тези ритуали са смислени, защото им придавате смисъл. Тези ритуали са свещени, защото избирате да ги държите в свещеното пространство”

По-долу е списъкът, който ще използваме за нашите ритуали за пролетно равноденствие. Можете да го направите толкова ангажирано или просто, колкото искате, най-важното е да се свържете и да се забавлявате! Ще ви хареса да интегрирате този ритуал, за да отпразнувате смяната на сезона и засаждането на вашите нови намерения.
 
Какво ви е необходимо:
  • Хартия 
  • Химикалки и маркери или пастели
  • Цветя, клони, камъни
  • Купа с вода
  • Свещи
  • Всякакви кристали, етерични масла, мъниста имала, които използвате, за да зададете своите намерения
  • Palo Santo или Sage /градински чай/
  • Малка саксия или съд
  • Семена от цветя
  • Почва
 

Първа стъпка: Приготовление

Прекрасно е да проведете церемонията по пролетното равноденствие на открито, като замените свещите с огън. Ако провеждате церемонията на закрито, отворете прозорците, за да позволите на свежия въздух да влезе в стаята.
Запалете вашия Palo Santo или Sage /градински чай/ и го използвайте, за да премахнете всякаква негативна енергия.
Ако имате време, прекарайте част от деня в пролетно почистване и премахнете всички предмети, които смятате, че вече не ви служат. Слушайте интуицията си и освободете всеки предмет, който вече не предизвиква любов или радост.
 

Стъпка втора: Подредете олтара

Ако правите церемонията си навън, поставете олтара около огнището си, ако имате такова. В противен случай подредете олтара си със свещите си и купа с вода. Украсете го с цветя, клони, камъни и други предмети, които символизират природата и събуждането на пролетта.

Поставете вашите свещени предмети (кристали, мала мъниста и т.н.) на вашия олтар и запалете свещите.
 

Стъпка трета: Започнете с медитация, за да отворите сърцата си

Започваме церемонията с бърза медитация, за да се настроим и да отворим сърцата си. Представете си светлина, излъчваща се в сърдечната ви чакра и заобикаляща семейството ви.  
 

Стъпка четвърта: Освободете това, което ви е задържало

Отделете няколко минути, за да поговорите за значението на пролетното равноденствие и символиката на преминаването към нов сезон. Накарайте всеки да вземе лист хартия и да напише това, което иска да пусне.
Ако имате огън, поставете тази хартия в огъня, за да я пуснете във Вселената. Ако сте на закрито, можете внимателно да го изгорите в огнеупорна купа или да го накъсате на малки парченца.
 

Стъпка пета: Обърнете се към бъдещето

Прекарайте време като семейство в разговори за това какви семена искате да засадите този сезон. Има истинска сила в заявяването на намеренията си на глас. Напишете намеренията си на лист хартия и помислете как искате да се чувствате, когато постигнете или живеете тези цели. Напишете и копие на намеренията си, които да запазите на видно място в дома си. 
 

Стъпка шеста: Засадете семената на промяната

Вземете листчетата с вашите намерения и ги сгънете. Накарайте всеки да ги постави на дъното на саксията.
Редувайте се да пълните саксията с пръст и засадете семената си. Налейте малко вода и поставете на слънчево място. Всеки е отговорен да се грижи за цветето, да се грижи то да бъде подхранвано със слънце и вода, по същия начин, по който ще подхранваме намеренията и мечтите на другия.
 

Стъпка седма: Приключете церемонията и празнувайте

Завършете церемонията си с момент на медитация за това, за което сте благодарни.
След това отпразнувайте това ново начало със семейна вечеря или разходка сред природата.
 
 
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите