СТАТИИ

Розата е проявление на Любовта – дар от планетата Венера

Розата е проявление на Любовта – дар от планетата Венера

 Розата е най-високочестотното цвете. Направени са измервания, които показват, че тя вибрира с 320 MHz честота. Нейното ухание може да подпомогне нашите медитативни практики. Свързвайки се с розата, ние бихме могли да се свържем със съществата, които са я създали и са вложили в нея определени благородни качества.

 

Наистина българската земя е богоизбрана и благословена, щом е дом на най-качествените рози в света.

В книгата „За да станем жива книга – Автобиографични елементи”, Том 1, Омраам Микаел Айванов описва произхода на розата, нейното значение и влиянието, което оказва тя върху хората:

 

Розите, които се отглеждат в България, са забележителни със своя цвят, аромат, големина, мекота на листенцата, както и с продължителността на цъфтежа им. Причина затова може би са земята, магнитните полета и течения, които преминават оттам. В някои области (особено в района на Казанлък) въздухът е напоен от тяхното благоухание и не напразно българската роза е известна по целия свят.

 

 
Розата е дар за Земята от Венера.
 
Планетите са резервоари на теченията, които преминават през пространството и в съответствие с тяхната природа се приемат и кондензират на Земята в един или друг приемник. Розите са приемници на токове, идващи от Венера,
теченията на любовта. Когато се приближаваме към тях, приемаме тази любов. Любовта, проявена чрез розите - защо да пренебрегваме един такъв дар?

 

На пръв поглед една роза не е нещо кой знае какво, но на практика има силата да ни свърже със света на Венера; дори едно-единствено нейно листче е напоено с такава квинтесенция. Като гледаме розата, като я обичаме, ние й предаваме от нашия магнетизъм, в замяна тя също ни дава нещо: свързва ни с обитатели от сферата на Венера, които са по-напреднали от тези на Земята. Това е проста истина – принцип на бялата магия.


Въпреки нейната красота и аромат, самата роза не е Венера и затова не трябва да спираме вниманието си единствено дотук, а просто да я приемем като посредник между нас и висшите същества. Това са онези същества, които чрез розата ни отговарят и ни дават възможност да открием любовта, красотата и Божията благодат.

 

Ето какъв съвет бих искал да дам на бъдещите майки:
 

намирайте от време на време рози (пък макар и само една), медитирайте близо до тях и поискайте да въздействат върху детето, което се развива у вас.

Духовете на розата са същества, приели да се въплътят на Земята, за да помагат на хората - не знаете с каква радост те ще удовлетворят вашата молба!


 

Откъси от глава VI „Чак до сърцето на розата“

За да станем жива книга – Автобиографични елементи”, Том 1, Омраам Микаел АйвановПо статията работи: Анна Бончева


Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите