СТАТИИ

Символика на перата

Различните оцветени пера естествено означават различни неща. Разбирането на символиката на перата може да ви помогне да вземете определени решения, да направите промени в живота си или дори да погледнете по-дълбоко в себе си. Така че, нека се опитаме да разберем какво представляват перата духовно и в различните култури. 


Символика на перата

 

Символика и значение

Намирането на пера, независимо дали са единични или на групи, означава вятъра, царството на птиците и дори самия Създател. Тъй като перата съответстват на въздушния елемент, културите, в които преобладават въздушните митове, често използват пера в облеклото си. Например, индианската шапка за глава е изработена от пера. Перата имат различни цветове и понякога може да ги видите в сънищата си или дори по пътя си. 

Техния брой и цветове могат да имат специално физическо и духовно значение. Всяко перо е уникално и следователно има уникално послание. Перата са чудесни за настройка на себе си. Човек може дори да медитира върху перата. Независимо дали сте били духовни от еони и винаги сте медитирали или току-що сте започнали практиката си, виждането на перце може да ви даде дълбок поглед върху това, което трябва да правите. Значението на перата е, че могат да лекуват. 
Те могат да се появят магически по пътя ви, дори ако птицата не е наоколо. Добра идея е да вземете това перо. То е направено за вас. Може да изчисти негативната енергия за вас и да внесе повече позитивност в живота ви. Перата съдържат съобщения и могат да отключат дълбоко изцеление и обучение. Броят на перата, които виждате, също има значение. Те могат да помогнат за повишаване на креативността и могат да донесат послания отвъд времето и пространството.

Носенето на пера помага на човека да поеме силите на птиците, включително трансцендентност, инстинктивно познание и полет. Например: щраусовите пера са уникални, защото щраусът не лети. Следователно те нямат малки кукички, които да закопчават заедно нишките на перата. В резултат на това, вместо гладки и лъскави, те са леки и пухкави. Казват, че орелът хвърля перата си през пролетта и със свежото си оперение придобива вид на младост

Може да сте чували много истории за бели пера, които се появяват от нищото. Това се случва особено след смъртта на близък човек. Човек може да не е в състояние да рационализира или обясни тези неща, но те са послания от Висшата сила. Перата имат церемониално значение в много култури. Предимно те се използват за лечение поради талисманските сили, които имат поради духовните същества, с които са свързани.
  • Перата според египтяните са знак за човешката душа. Освен погребалната асоциация, перото – според египтолозите – е знак на Ибис, която е богинята на истината, реда и съда.
  • В Северна Америка перата са били знак за велики воини. Само най-успешните воини носеха пера. Орловите пера бяха най-ценени, тъй като орелът се смяташе за Краля на птиците. 
  • Правото на носене на пера е постигано в битка. Изправено орлово перо, носено в шапката, означавало удряне на ранен враг, докато хоризонтално перо означавало удряне на ранен противник.

 

Цветове на перата и тяхното значение


Различните цветни пера имат различни значения в различните култури. Значението на черното перо е смъртта и духовната сфера. Червените пера са символ на плодородието, живота и физическия свят. Заедно двете пера представляват огън с червените си жарава, които в крайна сметка изгарят, образувайки черни въглени. Черните пера също се свързват с висок ранг, красота и сила. 
Червените пера на птиците ара представляват доброта, сила и плодородие. Бялото перо символизира духовна връзка, ангели, мир, защита и любов. 
Розовото перо показва, че любовта и романтиката скоро ще бъдат ваши. Смесени цветни пера като черно, смесено с лилаво, представляват дълбока духовност. Оранжево перо, което означава, че предстоят успешни промени.
Синьото перо означава, че ви предстои да бъдете благословени и е знак за Божията любов. Сиво перо означава, че е настъпило мощно изцеление и също така представлява духовно израстване.
Значението на жълтото перо е символ на топлината на слънцето. То също така представлява духовно израстване, интелигентност, веселие и радост. Зелените пера символизират богатство, околна среда, хармония, свежест и плодородие.
Значението на кафявото перо е Земята и следователно представлява материалната страна на живота. Освен това внушава стабилност и обозначава мъжественост.

 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите