СТАТИИ

Слънцестоене – летни ритуали за вас и децата

Слънцестоене – летни ритуали за вас и децата

Когато се събудите, излезте навън или погледнете през прозореца си. Запалете свещта си и се насладете на изгрева. Оценете начина, по който светлината оцветява нощното небе с нюанси на оранжево и розово. Позволете на сутрешния въздух да изпълни белите ви дробове с яснота. Помислете за всичко на света, за което сте благодарни. Помислете за семейството си, приятелите си, любимите си цветя, любимите си книги, любимите си неща и т.н. Дръжте се с красотата на този момент, защото имате толкова много магия около вас. Показването на признателност към това, което вече имате, неизбежно привлича повече в живота ви. Не забравяйте, че с благодарността идват повече благословии от Вселената.
 

СЛЪНЧЕВА БАНЯ

Почувствайте как ви грее мощното слънце; с всеки дъх издърпвайте тази свирепа, огнена, гореща лятна енергия в тялото си. Представете си неговия огън, който добавя към вашия собствен вътрешен огън. С всеки дъх картината расте и се разширява.
Продължете да вдишвате слънчевия огън, поглъщайте го толкова дълго, колкото можете. Когато станете, ще продължите да го носите със себе си. Всеки път, когато увереността ви намалее или имате нужда от достъп до вътрешния си огън, представете си, че гори вътре във вас.

 

ДНЕВНИК


Намерете добро място за сядане навън; може би пейка в парка или маса отвън в кафене. Поемете няколко дълбоки вдишвания към земята и центъра, оставете духа си да се зареди на слънце за момент.

• Лятото е сезонът на огъня – Помислете за огъня, който гори вътре във вас, този огън, който ви кара да се чувствате силни, мощни. Изразете благодарност на тази част от себе си. Как този огън се проявява в живота ви? Какво ви помогна да постигнете напоследък?

• На лятното слънцестоене слънцето е в своя пик – напишете за момент, в който наскоро сте се чувствали така. Кои са пиковите моменти, които преживяхте тази година? Какво постигнахте наскоро, с което се чувствате наистина горди?

• Това също е време за отпускане. След като слънцето на този ден достигне своя пик, то е завършило своя цикъл и ние започваме да се отпускаме, докато дните отново стават по-къси – Какво завърши в живота ви? Какво осъзнавате, че вече не ви служи, от което трябва да се откажете? Как пускането на тези неща ще ви позволи да се промените и да израствате?

 

ЛЕТНИ БИЛКИ


Има много начини да използвате билките в летните ритуали: освен да готвите с тях, можете да ги превърнете в тамян и да ги използвате за кадене. Те също могат да бъдат зашити в чанта за очарование или да завържете с шнур и да носите на врата си като мощен амулет. 
 

ГЛЕДАЙ ЗАЛЕЗАДокато гледате това залязващо слънце, прекарайте известно време в размисъл за това, което е достигнало своя връх в живота ви. Какво постигнахте, с което се чувствате наистина горди?
Прекарваме толкова много време, фокусирайки се върху нещата, които не завършваме. Винаги сме тъжни за нещата, които не сме направили. Не прекарваме почти достатъчно време, чувствайки се горди от себе си, признавайки нашите постижения; големи или малки. Докато преживявате това залязващо слънце, позволете му да освети постиженията, с които се гордеете. 

 

ОГНЕН РИТУАЛТова е идеалното време да поканим тази бушуваща огнена енергия в нашия собствен живот и духове. Можем да използваме този огън, за да изгорим неща, които пречат на нашето по-високо умствено и емоционално благополучие.
  • След като запалите огъня си, поемете няколко дълбоки вдишвания към земята и се центрирайте. Помислете какви „отломки“ искате да запалите. Какво вече не ви служи, че сте готови да изгорите? Разберете наистина от какво трябва да се откажете. 
  • Отделете малко време и запишете тези неща на листове хартия.
  • Гледайки огъня си, продължете да поемате дълбоко въздух. С всяко вдишване изтегляйте тази яростна, гореща огнена енергия. Наистина почувствайте как огънят влиза в духа ви. С всеки дъх си представяйте, че огънят ви става все по-голям и по-силен, докато бушува във вас.
  • Когато сте готови, хвърлете написаното на хартия в огъня.
  • Докато гледате как хартията изгаря, представете си този вътрешен огън, който изгаря всичките ви отломки. След като изгори и огънят е изгорил тези неща вътре във вас, започнете да си представяте как изглежда животът ви с тези неща, които вече ги няма. Как изглежда животът ви  с  изгорени отломки? Какъв богат нов живот ще пусне корени? Какво сега ще стане по-силно във вас?


Каквото и да решите да направите, за да отбележите този смислен ден, ви насърчаваме да отделите малко време, да се свържете – със себе си, с Божественото у вас – и да се потопите в мощната енергия на този свещен ден.

 

РИТУАЛИ  С ДЕЦАТА По обяд на всеки ден на слънцестоене ☀️ измервайте от пръста на крака на детето си до върха на сянката му. Накарайте детето да измери и вашата сянка и да запише числата.
След като съберете данните от числата, можете да помолите детето си да познае коя сянка е била най-дълга, да сравните променящите се височини на вашите сенки с вашите собствени височини.
 
Яжте „Слънчеви храни“
{img id="1889


Децата от всички възрасти могат да помогнат при избора, приготвянето и консумацията на храни и напитки, които ни напомнят за слънцето.
Помислете за нюанси на оранжево, червено и жълто, както и за храни, които могат да имат кръгла форма: портокали, ананаси, грейпфрути, палачинки, яйца, слънчеви или цветни кексчета, ярко оцветен сок или домашна лимонада.
 
Четете книги на лятна тематика

Книжки с илюстрации са страхотно семейно четиво за лятното слънцестоене. Освен това всички те изследват разгара на лятото с прекрасни сензорни детайли и енергия.

 
Ритуал с кристалиДецата обичат кристалите и този ритуал е забавен и символичен начин да почетете началото на нов сезон.
Дайте на детето си 4 камъка цитрин и 4 чисти кварцови камъка и му помогнете да излезе с изявление, с което да определи намерението си за лятото. Опитайте изявления като: „Тези камъни са символ на моята вътрешна светлина“ или „Възнамерявам тези камъни да ми помогнат да грея като слънцето“.
След това създайте кръг с камъните – в идеалния случай с достатъчно разстояние между тях, така че детето ви да може да седи или застане в кръга. Редувайте кристали с цитрин и кристали от чист кварц , докато слагате камъните в кръгла форма.
Докато детето ви седи в кръга, напомнете му за неговото желание или намерение. Обяснете как то може да прегърне и празнува силата и енергията на слънцето, което е безкраен светлинен кръг. Почувствайте как светлината става все по-ярка и по-ярка в кръга.
След кристалния ритуал поставете камъните в торбичка или на видно място в неговата стаята, за да напомнят за намеренията му през цялото лято.

 
Направете слънчев часовник


Създаването на слънчев часовник е увлекателен начин да научите децата как работят нашите дни и сезони.
Всичко от което се нуждаете, са 12 камъка и пръчка.


Лятното слънцестоене е момент да осъзнаете и да влезете във вашата сила.

Дойде времето да танцуваме, пеем и празнуваме живота. 


 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите