СТАТИИ

Уикенд практика: Презареждане с кристали

Уикенд практика: Презареждане с кристалиВсеки минерал има множество метафизични свойства, които може да се използват с определена цел. Те помагат за емоционално, физическо и духовно лечение. Често се носят за защита и късмет, за изцеление или психическа настройка, за баланс на емоциите.

Когато искаме да работим върху проблем или идея, избираме подходящ кристал със свойства, които резонират на нашите цели.

 

Как да използваме енергиите на кристалите?
Този метод е подходящ, когато се чувстваме изтощени и искаме да презаредим тялото и енергийното си поле. Също и когато искаме да се заземим и да балансираме енергиите си.

Поставяме кристал във всяка от двете длани, за да създадем енергиен кръговрат. Просто сядаме удобно в тишина или медитираме с тези кристали. Затваряме очи и оставяме енергията да тече през тялото ни. Фокусираме се върху дишането си и върху енергийния поток, който минава през нас.

Лявата ръка е с отрицателен заряд – тя приема енергия от Вселената. Хващаме в лявата ръка кристала, чиито свойства искаме да внесем в живота си: късмет, любов към себе си, заземяване, баланс на емоциите, умствен фокус... Аметистът например привлича мир, хармония, баланс.
Дясната ръка е с положителен заряд – тя отдава енергия към Вселената. В нея може да държим кварц. Прозрачният кварц помага да пречистим и усилим енергията, която отдаваме.
Кристалите са живи – те общуват с нас и ни привличат с енергията си.

Понякога може предварително да изберем с какъв кристал да работим, в зависимост от неговите характеристики.

Друг път може просто да изберем по интуиция – който минерал ни притегли най-силно, значи от него имаме нужда в момента. И след като го изберем, може да проучим какви са неговите свойства, по какви теми може да работим с него. Кристалите общуват с нас по специален, лечебен начин, така че си заслужава "да се вслушваме" в техните енергийни сигнали.По статията работи: Анна Бончева

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите