СТАТИИ

Уикенд практика: Ритуал на женствеността

Този ритуал ще ни помогне да се отворим към приемане на всичко, което ни принадлежи като жени. За женската същност е фундаментално важно да може да се отпуска, да предава контрола, да се доверява на процесите в живота. Всичко това се случва, когато намерим своя вътрешен център – тогава се чувстваме стабилни и сигурни в себе си, независимо какво се случва отвън. Тогава можем да вземем правилните за нас решения, без страх от грешки, защото знаем, че винаги сме защитени, каквото и да става – дори да сгрешим. Добре е да извършваме ритуала поне веднъж седмично или всеки път, когато имаме нужда.

За да изпълним ритуала, е необходимо да следваме 4 лесни стъпки.
 

#1 – Пречистване със сол

Приготвяме подходящ съд, който е достатъчно голям да събере двете ни ходила. Слагаме солта в съда, разпределяме я по цялото дъно и стъпваме с двата крака вътре. Най-добре е да сме изправени, но ако е необходимо – може и седнали. Най-много негативна енергия се събира в краката и през тях тя се извежда от тялото. Солта е кристал, който пречиства и зарежда енергийно, затова съприкосновението между нея и нашите крака може съвсем ефективно да изчисти всичко излишно, което сме натрупали. Докато тъпчем върху солта и масажираме с нея ходилата си, си представяме как през краката ни се излива цялата тежка енергия и се абсорбира от солта. През това време е добре да използваме утвърждения и мантри. Може да назоваваме конкретни неща, от които искаме да се освободим. Когато се почувстваме олекнали, трябва да изтупаме солта от краката си да я съберем в торбичка. След това я заравяме в земята или я изсипваме в течаща вода с благодарност към водата, земята и солта.

 

#2 – Грижа за тялото

Свързването с тялото е особено важно за благосъстоянието на една жена. Добре е всеки ден да правим различни неща, с които да обръщаме внимание на тялото ни и неговите усещания. Много подходящ е лекият самомасаж. С масажно масло погалваме кожата на цялото тяло сутрин за разсънване и за отпускане вечер преди сън. Желателно е този момент да е придружен с приятен аромат от свещ и флорална вода.

 

#3 – Съзерцание (медитация)

С отворени или затворени очи – съзерцанието ще ни помогне да влезем в себе си, да се отпуснем, да се отворим за обмен с нашата душа. Ако предпочитаме очите ни да са отворени, прекрасно ще ни подейства фиксиране на погледа върху пламъка на свещ. Може да подредим наоколо и да държим в ръцете си любимите ни минерали.


 

#4 – Заземяване и зареждане от земята

Изключително добре действа босото ходене – пречиства от излишното електричество, успокоява, заземява и зарежда всичките ни тела. Ако нямаме възможност да ходим боси, може да използваме следната визуализация:

Лягаме или сядаме удобно. Затваряме очи. Дланите са обърнати нагоре. Друг вариант е едната ръка да поставим на сърцето, а другата – върху матката. Представяме си как пускаме корени към земята, те растат и стигат много, много надълбоко. Усещаме как Майката земя ни приютява, пази и пречиства. Може да говорим с нея и да я помолим за това. Когато се почувстваме спокойни и освободени, молим земята да ни зареди и обнови. Представяме си как нейната сила се движи нагоре по корените и се влива в нас. През нашата 7-ма чакра започват да растат красиви и силни клони. През цялото време дишаме и изпълваме тялото с достатъчно въздух. В края на визуализацията благодарим на земята и на нашите предци.


По статията работи: Анна Бончева


 


Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите