СТАТИИ

Успокояващата сила на „камъните против тревога“

ИСТОРИЯ
Действителната история зад произхода на този камък се губи във фолклорните приказки. Въпреки това, без значение какво е довело човечеството до това е не по-малко от благословия. Така че, когато се чувствате стресирани, развълнувани или притеснени, помнете това: макар че може да не винаги имате скъп човек, който да ви утеши, винаги ще имате камък против притеснение.

В традицията на индианците носели камъни в торбичка и след това ги предавали на по-младото поколение. Чрез камъчетата то ще има връзка със своите предци. Те биха могли да ги помолят за помощ по време на трудности.  
Каменните мъниста се използват и в християнските и будистките традиции под формата на броеници или молитвени мъниста. Камъните се разтриват между пръстите, докато се изричат конкретни молитви.

Значение и употреба на камъка против тревога
Смята се, че те произхождат от древна Гърция. Въпреки това, различни други места, включително Тибет и Ирландия, също са свързани с техния произход. Всъщност е известно, че множество индиански племена са използвали тази концепция за релаксация. Докато първоначално за целта са били използвани нормални скали, открити във водни обекти, в наши дни се появиха фантастични камъни с гравирани символи на послания като щастие, мир, спокойствие, релакс и други подобни. Успокояващи камъни също се произвеждат и от полускъпоценни и скъпоценни такива.
Използването му е толкова просто, колкото да разтриете вълшебната лампа и да извикате джин. 
 
Всичко, което трябва да направите, е да поставите този плосък камък между палеца и показалеца. Разтрийте камъка с палеца си, така че непрекъснатото движение да активира нервите, разположени в основата на палеца, което води до освобождаване на естествени ендорфини. Това от своя страна предизвиква усещане за спокойствие и релаксация в тялото и ума.


Според принципите на когнитивно-поведенческата терапия, камъкът против безпокойство помага в подкрепа на медитацията и самоуспокояващите упражнения. Помагат да се противодейства на негативните успокояващи навици като гризане на нокти или устни, скубане на косата или белене на струпеи или нещо друго по кожата ви.
Също така е научно доказано, че тези камъни са полезни за нашата психология по много начини.
 
Внимателно движете палеца си напред-назад по повърхността на камъка за безпокойство, като се фокусирате върху положителното утвърждение. Този акт, макар и толкова прост, ще помогне за освобождаване на физическото напрежение, ще облекчи тревогите и безпокойството. След няколко минути трябва да почувствате спокойствие и подновен фокус върху текущата задача.

Камъните против притеснение също са дискретен начин за управление на тревожността, когато сте на публично място. Нервни ли сте пред много хора? Дръжте камък в джоба си и го разтривайте и гледайте как тревогите ви изчезват, за да бъдат заменени с увереност.
Да направите тест, който ще определи бъдещето ви? Разтрийте камъка по време на изпита. Красотата на камъните против тревога е, че можете да облекчите притесненията си навсякъде и по всяко време.
Уверете се, че камъните са ви под ръка. Поставете ги на олтара си или в джоба или чантата си, за да можете да посегнете към тях, когато почувствате, че стресът се увеличава. Дори само в джоба или чантата си, да имате камък против притеснение той ще направи чудеса с начина ви на мислене.
 
Всеки камък има вибрационна енергия, която е уникална за него и тази вибрационна енергия може да ви повлияе по положителен начин.

Има толкова много разновидности на камъни против тревога, колкото има и приложения за тях. Можете да намерите камъчета против безпокойство, изработени от кост, керамика, метал, дърво и стъкло.

Всички камъни против тревога отговарят на елемента на Земята, който предлага дарове на търпение, стабилност, мир и хармония. Използвайте ги за заземяване или разпръскване на негативни чувства и енергии.


ВИДОВЕ КАМЪНИ ПРОТИВ ТРЕВОГА
Най-популярните камъни против безпокойство са малките и тънки парчета скъпоценен камък с вдлъбнатина за палеца. Някои също са гравирани с различни символи, за да укрепят силата си.

Полускъпоценните камъни са чудесен избор поради техните метафизични свойства:
• Камъните против безпокойство от черния оникс поглъщат отрицателна енергия и я трансформират в положителна енергия.
• Естествените кварцови камъни против безпокойство ще ви помогнат да станете фокусирани като взимате важни решения.
• Камъните против безпокойство от черни ахати ви помагат да върнете контрола над емоциите си, за да не правите неща за които да съжалявате.

10 често срещани са:
Розов кварц
Жад
Ясен кварц
Аметист
Лапис лазули
Лунен камък
Ахат
Опушен кварц
Гранит
Стеатит
 
И имайте предвид, че камъкът против безпокойство изобщо не трябва да е камък; може да приеме много форми и да се използва в много различни ситуации, каквото работи най-добре за индивида. 


Може би това е гривна, с която да се занимавате, преди да направите важни презентации на работното място, или може би някакъв специален символ, върху който да се съсредоточите по време на ритуала си преди лягане, който помага да разтопи стреса от деня. Както и да изглежда, важната част е да вземете тези моменти, за да признаете – не игнорирате, отклоните или обезсилите - вашите чувства, за да можете да продължите напред с яснота и хладнокръвие в по-спокойно, по-щастливо пространство.


Автор: Sarah Regan

 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите