СТАТИИ

Червено Тигрово Око и Оникс: Значения, Свойства и Сили


Метафизични свойстваМетафизичните свойства на червеното тигрово око произтичат до голяма степен от тясната му връзка с коренната чакра и силните вибрации на енергиите на Земята. Червеното тигрово око има силна заземяваща енергия, която ще гарантира, че физическото ви тяло е свързано със Земята. Помага ни да се свържем отново с важните аспекти на нашия физически живот на тази Земя и ясно да видим къде губим времето и енергията си за неща, които имат ограничена полза за нас и другите.

Този кристал също е силен мотивационен камък и може да се използва, за да внесе усещане за подреденост и спокойствие в живота ви, дори ако смятате, че жонглираш с твърде много задачи или идеи. Да предположим, че сякаш изпадате в хаос поради изискванията, които се отправят към вас. В този случай този камък може да ви помогне да отделите необходимото време, за да приоритизирате, организирате и да подходите към отговорностите си продуктивно и логично. Казва се, че Червеното тигрово око изгражда увереност и ви позволява да изпълнявате всяка роля, да изпълнявате всяка задача и да говорите с всеки с мъдрост и изящество.

Ще ви помогне да се справите дори с големи проекти с енергия и ентусиазъм. Може да защити целостта ви. Това ще гарантира, че няма да попаднете в капан в ситуации, в които трябва да пожертвате своята почтеност и всички други ценности, които поддържате. Този камък също така ще насърчи грижата за себе си и самолюбието, за да можете да пазите и подхранвате собствените си енергии и да се грижите за собствените си нужди. Когато отделите време да се грижите и попълвате енергийните си запаси, всички се възползват. Ще ви насърчи да имате здрава страст към всеки проект, преследване или начинание. Това ще държи ума ви зает и ръцете ви заети и ще стимулира вашата креативност.


Червеното тигрово око също е балансиращ камък. Той има благоприятен ефект върху нивата на енергия Ин и Ян във вашите етерни и физически тела, като се справя с всякакви дисбаланси между тези противоположни сили.
Ако имате излишък от Ян енергия, може да откриете, че нравът ви избухва бързо и че сте склонни или да изгорите, или да останете без пàра, преди проектът да бъде завършен.
Ако вашата Ин енергия е доминираща, това може да се прояви като склонност да отлагате, да отстъпвате на другите и да се чувствате летаргични или апатични точно когато трябва да бъдете динамични. Червеното тигрово око може да поддържа тези енергии в хармония една с друга. Този камък също може да подобри дарбата ви от психически видения и ще ви даде духовна яснота. Той също така може да насърчи баланса във вашите етерни полета и да ви помогне да създадете силна връзка между вашия ум, тяло и дух, за да действате винаги от място на мъдрост и почтеност.


Ониксът също се свързва с коренната чакра, за която се смята, че е енергийният център, който управлява нашето чувство за безопасност и сигурност. Ониксът е „Скъпоценният камък на Сатурн“. Сатурн е планетата на Кармата, която е владетел на универсалния закон за причината и следствието. Всеки ефект, който виждате във вашия външен или „физически“ свят, е предизвикан от определена причина, създадена от вашия умствен или вътрешен свят.

С надеждата да изчисти негативните минали кармични действия, човек може да избере да предприеме положителни действия в настоящия си живот, като в крайна сметка освободи душата си от този кармичен цикъл, балансирайки ин и ян енергиите!
Тази свобода ще бъде началото на разбирането на целта на живота ви, причината за сегашното ви прераждане и работата, която сте дошли да свършите сега. 
Ониксът е потаен камък, известен с това, че съхранява много стари спомени. Това е идеалният камък за изчистване на лошата карма и изцеление от скръб и тъга.
Черният оникс може да се използва за извършване на лечебна работа с регресия в минал живот, за достъп до вашите Акашови записи и за осъзнаване на това какви кармични модели и поведения трябва да бъдат изчистени.
Като черен камък, Ониксът има много връзки с нашата Земя.

В черните камъни има много защитна енергия, защото в тях няма светлина. Тази защита ще предпази аурата ви от всяка негативна енергия около вас, особено от онези енергийни вампири, които сякаш винаги ви изцеждат. Той е в състояние да абсорбира тази енергия и да я преобразува в енергията на Земята. Това ще укрепи вашата емоционална и физическа издръжливост, което може да бъде полезно в моменти на стрес. На физическо ниво се смята, че ониксът повишава физическата издръжливост и укрепва бъбреците, сърцето, очите и нервите. Известно е, че този камък помага и при раждане.

 

Ползите


Наред с ползите както за емоционалното, така и за физическото здраве, Червеното тигрово око съдържа невероятна духовна енергия. Тази духовна енергия помага да се повиши вашата вибрация, подобрява преживяванията ви и начина, по който живеете живота си. Той също така свързва духовната енергия на камъка с вашите чакри, което ви предпазва от чувството, че сте изключени, когато работите върху по-висшите си цели. Това ще добави страст и жизненост към всичко, което правите. Освен това ще подобри вашето енергийно поле и ще ви насърчи да се отворите за безусловна любов.


Тъй като Червеното тигрово око е свързано енергийно с вашата коренна чакра, вашата сакрална чакра и вашата чакра на слънчевия сплит, този камък също ще ви помогне да останете заземени на Земята. Важно е да имате тази връзка между Земята и вашето физическо тяло, защото тя поддържа уменията ви за оцеляване и самосъхранение силни. Духовната енергия на този камък ще ви помогне да подобрите чувството си за практичност, да укрепите силата на волята и почтеността си, да повишите мотивацията си и да работите върху грижата за себе си. Това също така ще ви насърчи да възприемете здравословна страст към всичко, с което се занимавате, или всяка възможност, която може да се появи.

Докато Червеното тигрово око ще увеличи енергията ви, то също така ще ви помогне да спрете за известно време и да забавите темпото. Този камък може да забави свръхактивната чакра на Третото око и да елиминира излишната енергия, когато е необходимо. Може също да ви помогне да постигнете баланс в много области от живота си, като вашите тъмни и светли аспекти, вашия ин и ян, вашите чувства и духовни и земни аспекти на вашето съзнание.Ако искате да постигнете успех във всичко, което правите, насочете духовната енергия на Червеното око. Когато става въпрос за отрицателни емоции, ще ви помогне да запазите всичко в перспектива. С красота, толкова смела и мощна като духовната му енергия, червеното тигрово око ще помогне за балансиране на вредните емоции, като фокусира ума ви върху истинските ви желания. Уверете се, че държите или носите този камък със себе си, за да имате умствена яснота, фокус и късмет.

Духовната му енергия ще ви помогне да намерите начини за разрешаване на лични предизвикателства, балансиране и стабилизиране на промените в настроението, силата на волята и чувството за цел, и ще заредите с енергия, като същевременно освободите напрежението, страховете и тревогите.
 

Това наистина е един от най-любящите и подкрепящи камъни!
 Оникс – носете го със себе си или като бижу, за да го използвате като свой амулет за защита. Ще поддържа сетивата ви изострени и инстинктите – силни.
Ще откриете, че държането на оникса близо до вас е най-добрият начин да привлечете лечебните му свойства близо. По този начин вие постоянно им позволявате да засилят чувството и вашите убеждения.
Въпреки че този камък няма да ви накара да се противопоставите, той несъмнено ще ви помогне да бъдете категорични и да изкажете своята позиция, когато му дойде времето. Ще ви помогне да почувствате по-здрава основа в живота. Това е особено важно, ако предприемате ново начинание или навлизате в неизвестното в личния си живот по някакъв начин.Можете да поставите камък от черен оникс във вашия офис или работно място, за да предотвратите грешни критики и негативни мисли. Освен това ще ви предпази от хора, които искат да ви манипулират. Поставете камък оникс на нощното си шкафче, за да ви предпази от страхове от кошмари или нещо, свързано с тъмнината.
Успокояващите енергии на този камък също ще ви осигурят дълбок и спокоен сън през цялата нощ, когато е поставен близо до леглото ви.
Впрегнете енергиите на оникса, когато трябва да възстановите силата си след борба с болест или когато трябва да поддържате нивата на енергия високи, когато работите по проблематичен или продължителен проект.
Енергията на оникса може да ви помогне да останете мотивирани и отдадени на вашата програма.

 

Емоционални лечебни сили


Емоционалните ползи от червеното тигрово око варират от способността му да придава психологическа сила и смелост до насърчаване на самосъзнанието и самолечение.
Използвайте го, за да ви помогне да изчистите емоционалния багаж, заровен дълбоко в енергийното ви поле. Тези травми могат да се върнат много години назад и може би сте изчерпвали енергийните си резерви, просто избягвайки неудобните чувства от вашето съзнание.
 
Поставете парче червено тигрово око върху коренната си чакра и друго върху челото си. Дишайте дълбоко и задайте намерението си да разкриете болката или проблемите, които сега ви държат. Отпуснете се и си простете за всяко чувство на отговорност за тази болка. Позволете на кристала да заземи прозренията от вашето Трето око надолу към коренната чакра и след това да се отцеди през краката и стъпалата ви в Земята.
Помолете пространството, създадено от липсата на тези енергии, да бъде изпълнено с бяла светлина, с позитивност и любов.


Има една цялост в оникса, която извежда вашата сила и решителност. С неговите сили ще се почувствате непобедими и ще почувствате, че можете да постигнете всичко!
Черният оникс е отличен камък, за да се отървете от негативните възприятия. Това ще засили величието на вашите дарби. И ще ви вдъхне мъдростта, която ви е необходима, за да вземете най-добрите решения.

 

Физически лечебни сили

Смята се, че лечебните свойства на Червеното тигрово око са много ефективни срещу заболявания на кръвта, като анемия.
Може също да помогне при лечението на очни инфекции и да подобри нощното зрение.
Този камък може да даде физическа сила и жизненост. Може да работи за регулиране на естествените ритми на тялото. Освен това може да ускори метаболизма.
Червеното тигрово око е полезно за облекчаване на задръстванията в храносмилателната система.
Може да облекчи болките и да успокои нервната система и свръхстимулираните надбъбречни жлези.
Може също да помогне за сексуалното представяне и други сексуални дисфункции.
Лечебната енергия на Червеното тигрово око може да бъде от полза за костите и мускулните тъкани. Освен това може да подобри здравето на зъбите и ноктите.
Червеното тигрово око може да регулира кръвното налягане. Също така може да има успокояващ ефект върху сърцето за тези, които страдат от сърдечни заболявания. Отличен камък след операция, който ще ускори периода на възстановяване и ще възстанови тялото в добро здраве.


Известно е, че черният оникс е много полезен за подобряване на състоянието на бъбреците, очите и косата.
Също така се казва, че е ефективен за намаляване на родилните болки при бременна жена и за бързо и лесно раждане.
Лечебните сили на оникса са полезни за тези, които страдат от заболявания на костния мозък, както и от заболявания на костите, зъбите и меките тъкани.
Може да помогне и при епилепсия и глаукома. Известно е, че ониксът има лечебни свойства, които могат да помогнат за възстановяване на щетите, нанесени на клетките и дори да ви помогнат да отслабнете .
Децата, които изпитват болки в растежа, могат да се възползват от влиянието на този кристал, както и възрастните хора, които искат да успокоят болки в ставите или мускулите. Не се страхувайте да експериментирате, за да намерите решението, което работи най-добре за вас.
Черният оникс може да подобри функциите на нервите и да засили сетивните органи, особено тези, свързани с ушите.
Смята се, че този камък подобрява и слуха. И може да помогне при лечението на заболявания или проблеми на вътрешното ухо.
Ониксът може да укрепи имунната система и да ви помогне да постигнете пълно и бързо възстановяване от болест.
Този камък също може да помогне за предотвратяване на рецидиви.
Може да бъде полезен при елиминирането на отпадъците и при усвояването на хранителните вещества. Ониксът може да се използва и за стимулиране на регенерацията на клетките.
 

Почистване и зареждане

Червеното тигрово око е издръжлив и здрав камък, така че можете безопасно да го почистите със сол или сапунена вода, ако решите. Освен това е изключително ефективен при абсорбиране и трансмутиране на отрицателни вибрации, така че ще трябва да го почиствате доста редовно и със сигурност след всяка сесия за лечение или балансиране.
 
Поддържането на вашите кристали им позволява да работят на оптималното си ниво. Гарантирането, че те също са почистени от негативни и нежелани енергии , ще гарантира, че те винаги са готови да бъдат използвани във ваша полза.

За да го заредите можете да го оставите на земята, на гола земя или на трева за няколко часа, така че да се настрои отново към вибрацията на Земята. След това вземете парче в ръката си и оставете камъка да абсорбира вашите собствени вибрации и намерения, докато се настройвате на неговата сила.

Ониксът е камък, който не трябва да се почиства много често, но винаги е добра идея да го почиствате от време на време.
Можете да го почистите, като го поставите в купа с ориз за една нощ. А, ако смятате, че вашият оникс трябва да използва още малко допълнително зареждане, можете да го поставите на пряка слънчева светлина за няколко часа. Можете също да го почистите и заредите, като го поставите върху подложка от селенит или като го пуснете под студена вода.

Какъвто и метод да изберете, доверете се на интуицията си и я оставете да ви води.
 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите