СТАТИИ

11 ползи от каденето с градински чай, как да започнете и още...Ползите от горящия градински чай и как можете да го използвате, за да подобрите цялостното си благосъстояние:
1. Може да е пречистващо.
Най-използваните видове градински чай имат антимикробни свойства. Това означава, че те ни предпазват от инфекциозните бактерии, вируси и гъбички.
Бялата прерийна салвия ( Artemisia ludoviciana ) е едновременно антимикробна и антибактериална.
Белият градински чай ( Salvia apiana ) също е антимикробен. Доказано е, че и двата вида отблъскват насекомите.

2. Може да помогне за облекчаване на симптомите на някои състояния.
Въпреки че не е научно доказано, се смята, че горящият градински чай отделя отрицателни йони. Твърди се, че това помага за неутрализиране на положителните йони.
Общите положителни йони са алергени като:
• пърхот на домашни любимци
• замърсяване
• прах
• мухъл
Ако случаят е такъв, горящият градински чай може да бъде благословия за тези с астма, алергии, бронхит и други респираторни заболявания. Но вдишването на дима по време на кадене може да влоши всяко дихателно състояние. Изчакайте, докато димът се изчисти, преди да влезете в стаята.

3. Може да бъде духовен инструмент
Каденето отдавна се използва за свързване с духовната сфера или за подобряване на интуицията.
За лечители и миряни в традиционните култури горящият градински чай се използва за постигане на лечебно състояние - или за разрешаване или размисъл върху духовни дилеми.
Това може да има и някаква научна основа. Някои видове градински чай, включително салвия и бял градински чай, съдържат туйон.
Изследванията показват, че туйонът е леко психоактивен. Всъщност се намира в много растения, използвани в културни духовни ритуали за подобряване на интуицията.

4. Може да помогне за разсейване на негативната енергия
Каденето може да се използва и като ритуален инструмент, за да отървете себе си, или вашето пространство от негативност. Това включва минали травми, лош опит или негативна енергия от другите.
Това може да ви помогне да създадете положителна среда за медитация или друг ритуал. Изборът да седнете и да се освободите от негативните мисли в ритуал като този определя вашето намерение и отдаденост към самоусъвършенстване. Изборът да се включите в ритуал може да бъде началото на вашата промяна в мисленето.

5. Може да изчиства или овластява конкретни обекти
Горящият градински чай създава ароматен дим, който е в основата на ползите от каденето. Можете да използвате този тамян, за да прикадите себе си или определени пространства. Или според някои източници можете да кадите конкретни обекти.
Това може да бъде полезно при нови покупки, подаръци или стоки втора употреба. Въпреки това, всеки елемент може да бъде прикаден.
Ако имате някакви притеснения относно негативната история или енергията, свързана с нов или непознат обект, каденето може да ви помогне да донесете спокойствие и да направи обекта по-свещен за вас.6. Може да ви помогне да подобрите настроението си
Традицията предполага, че каденето може буквално да повдигне духа на човек, за да прогони негативността. Някои изследвания подкрепят това.
Проучване от 2014 г. документира бялата прерийна салвия (известна още като естафиат) като важно традиционно средство за лечение на тревожност, депресия и разстройства на настроението в определени култури.

7. Може да помогне за успокояване на стреса
Ако горящият градински чай може да повдигне настроението на човек, той може да бъде и страхотен съюзник срещу стреса.
Изследователски проект от 2016 г. за Университета на Мисисипи установи, че белият градински чай (Salvia apiana) е богат на съединения, които активират определени рецептори в мозъка. Тези рецептори са отговорни за повишаване на настроението, намаляване на стреса и дори облекчаване на болката.

8. Може да подобри качеството на съня ви
Каденето традиционно се използва за предпазване от негативност, която може да попречи на съня.
Някои изследвания показват, че градинският чай съдържа съединения, които могат да помогнат за облекчаване на безсънието.
Класическият градински чай ( Salvia officinalis ) понякога се изгаря като бял градински чай. Използва се и за подобряване на съня и успокояване на тревожността.

9. Може да помогне за повишаване на познанието
В допълнение към разсейването на негативната енергия, подобряването на настроението и укрепването на интуицията, каденето с градински чай може да подобри паметта и фокуса ви.

10. Може да помогне за повишаване на енергийните ви нива
Освобождаването на тялото, предметите и пространствата от лоша енергия може да помогне за посрещане на по-нови, по-свежи и по-положителни енергии. В известен смисъл това може да има енергизиращ ефект и да помогне при умората.

11. Може да създаде вдъхновяващ аромат
За някои това може да е най-доброто от всички предимства: салвията е прекрасен тамян с божествен аромат, чист и прост.
Освен това работи чудесно като освежител за въздуха.

От какво имаш нужда
Практиката на изгаряне на градински чай или кадене е доста проста, с малко необходими инструменти.


Основните инструменти включват:
• пакет градински чай (или пръчка за кадене)
• някои препоръчват мида или купа от керамика, глина или стъкло
• по избор перо или вентилатор за раздуване на дима

Има много видове градински чай, които се използват за кадене. Традиционните примери включват:
• бял градински чай ( Salvia apiana )
• други видове салвия
• бял прериен градински чай или естафиат (Artemisia ludoviciana )
• други видове Artemisia


Автор: Adrian White

 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите