СТАТИИ

12 причини да използвате тамян

1. За изчистване на негативната енергия.
Всеки път, когато възнамерявате да започнете проект, да изпълните ритуал или дори да направите малко йога, изгарянето на тамян предварително може да даде тон. Изгарянето на градински чай или копал може да бъде ритуал за пречистване, изчистване на негативната енергия.

2. За задълбочаване на концентрацията по време на медитация.
Има редица аромати, за които се смята, че помагат за подобряване на концентрацията и фокуса , като мента и лимон. Тамянът е чудесен за медитация.3. За да се свържете с вашите спомени.
Имате миризма, която ви кара да се чувствате особено сантиментални или замислени? Изгорете тамян за пътуване назад във времето. От всичките ни сетива обонянието ни е единственото, което отива директно в мозъка. Следователно може да предизвика и спомени от миналото.

4. Да отворите сърдечния си център.
Ако чувствате, че сърдечната ви чакра е малко затворена , определени миризми могат да ви помогнат. Жасминът и розата са чудесни за свързване с любовта.

5. Да ви помогне да се отпуснете и релаксирате.
Проучванията показват, че някои аромати, особено ароматът на лавандулата, могат да имат успокояващ ефект върху нашата нервна система . Използвайте лавандула или сандалово дърво, за да предизвикате състояние на медитация и мир.6. Да включите огнения елемент във вашите ритуали.
В много традиции като аюрведа (древната медицинска система на Индия) и традиционната китайска медицина, естествените елементи трябва да бъдат балансирани, преди да започне истинското изцеление. Използването на тамян като източник на огън заедно с другите елементи (вода, земя, въздух и пространство) по време на медитация може да задълбочи и балансира вашата практика.

7. Да се свържете с вашето чувство за духовност или религия.
Стана доста стандартно да виждате тамян в религиозни и духовни среди по целия свят, от католически църкви до церемонии на индианците. Много местни култури вярват, че изгарянето на тамян изпраща молитвите ни директно към Духа.

8. За да започнете нова рутина.
Ако сте от типа хора, които процъфтяват от чувството за рутина, запалването на тамян, докато си лягате вечер или докато се приготвяте сутрин, може да ви помогне да започнете или завършите деня си с правилната нотка.9. За да зададете време.
Стик с тамян обикновено отнема около 30 минути до един час, за да изгори напълно. Запалете ги, когато започнете да работите, да медитирате или да водите дневник и продължете, докато изгорят.

10. Да практикувате ангажираност.
Стимулирането на сетивата е чудесен начин да се ангажирате в настоящия момент. Просто намерете аромат, който ви харесва и се настройте напълно на миризмата.

11. За да увеличите сексуалното си желание.
Да, някои аромати, като роза или жасмин, имат репутацията на естествени афродизиаци . Изпробвайте ги в кадилницата си следващия път, когато искате да получите настроение.

12. Да се заземите.
Кедърът и ветиверът са отлични аромати за заземяване. Чувствате се претоварени или тревожни? Запалете някой от тези аромати и поемете дълбоко въздух за по-голямо усещане за спокойствие в момента.


Автор: Sarah Regan

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите