90-дневен Дневник за себеразвитие

Днес времето е сгъстено. Всеки изживян миг дава своите плодове.
Ние ви предлагаме една практика, която ще ви помогне да ставате все по-силни и целеустремени – ВОДЕНЕТО НА ДНЕВНИК.

Как ДНЕВНИКЪТ работи за Вас?

Ползвайте ДНЕВНИКА по начин, който държи вашата будност и я усилва всеки ден. Тя е основата на вашето себеразвитие и самоусъвършенстване. Наблюдавайки живота си отстрани, ще можете да отсявате само най-важното, да натрупвате осъзната опитност. Това не е всичко! Чрез дневника ще може да посявате вашето настояще за следващата година, а натрупвайки – сеете и за вашия следващ живот. Защото в този живот посяваме семената за следващия и даваме неговата посока.

Воденето на дневник не е нещо, което ще ви отнема време. Напротив, ще ви помага да го синхронизирате и да го накарате да работи за вас. Това е изключително важно за развитието на всяка една душа, която осъзнава своята мисия на Земята в този живот. Когато човек се съсредоточи върху тази цел, всичко останало се случва от само себе си, без да бъде основна цел.
Купете сега!

Силата на думите - Трансформацията на живота, чрез утвърждаване

Всяка мисъл е живо същество, а материализирана със слово и върху хартия, то се усилва многократно. Писането с вашата ръка ще съхранява вашата енергия. Много от вас имат електронни планери, приложения, с които управляват ежедневието си. Но чрез писането, в тишината на нашата самота, ние чуваме по-силно гласа на душата си, въздействаме и подреждаме събитията в живота, следвайки знаците на интуицията си, на природата – на всичко онова, което ни заобикаля. Изваждаме мисълта от шума на разума и я вграждаме в тишината на интуицията, за да стане тя творяща.

Дневната рутина може да бъде полезна

Ежедневното писане в ДНЕВНИКА, го превръща от механично занимание в духовна практика. Ако пък някога не успеете, ще може да се поучите. Тук грешките стават упътващи и даващи нов стремеж за самоусъвършенстване и вътрешно развитие. Грешката е вашата възможност да си вземете „късче от небето”, само обаче, ако я осъзнаете като поука.

Повечето от нас свързват рутината със скучното ежедневие. Страхувайки се от скуката и жадувайки спонтаността, ние пропускаме да изградим ежедневната рутина, която изгражда всичко позитивно в живота ни. Затова, не се страхувайте от рутината, не се страхувайте да практикувате едни и същи неща всеки ден, защото те раждат свободата.
„Станете творци, влезте в Царството на Духа, Който създава, Който формира, извайва, и всичко ще се промени – вече няма да сте толкова зависими от външния свят, ще станете свободни, ще бъдете господари на своята съдба.”
Михаил Иванов - Омраам
 

Колелото на моя живот

Животът ни е пълен с дисбаланси. Дисбаланс обаче в природата не съществува. Там всичко е хармонично и следва своите пропорции, разреждания и съотношения.

Черпейки от природата, първото, което следва да направим, преди да започнем с попълването на Дневника, е да определим нашите най-важни приоритети и да ги балансираме в Колелото на нашия живот. Така ще създадем условия да хармонизираме живота си.

Дайте приоритет на отделните сегменти от 1 до 10 според степента на вашата удовлетвореност. Започнете с най-малко удовлетворяващите и дайте 10 на тези, които ви изпълват с усещане за цялост и пълнота.
Купете сега!

Моята цел

Заложете своята цел, която искате да постигнете за 90 дни. Може да решите да работите за изграждане на дадена добродетел или да си поставите за задача да трансформирате ваш недостатък. Целта може да е свързана и с предприемане на действия, промяна, трансформация. Колкото обаче фокусирате целта, толкова по-добре ще може да се концентрирате върху нейното изпълнение.

Визуализирайте я, като запишете и начина, който ще работи най-много за вас – картина, ключови думи, описание, план за нейното постигане.

Не се страхувайте, че няма да може да изпълните плануваното. Това не е състезание за изпълнение на всичко поставено. Самото избиране на цели е процес, в който се изправяме лице в лице с нашите възгледи, приоритети, страхове. Залагането на годишни цели е важно и за вашата равносметка в края на годината.

За стимул запишете как постигането на поставената цел ще промени живота ви. Така вие ще визуализирате и нея. Представяйте си крайния резултат, който искате да постигнете. Размишлявайте върху него и го проектирайте през тези 90 дни.

Работата върху целта изисква да определите вашите силни и слаби страни, за да може да изберете средствата с които ще работите и кое ще е най-подходящо за нейното постигане.

В изпълнението на целта, може да посетите съмишленик – роднина, духовен брат или сестра или друг човек, който смятате, че би ви подкрепил и би ви бил опора в работата през тези 90 дни.

Месечен календар – Един пример за попълване

Предоставили сме ви да видите месеца като един пъзел, който да наредите според задачите. Запишете важните планови събития през месеца, допълвайте тези, които се се появяват през месеца и не искате да пропуснете.

Най-отдолу отбележете краткосрочните цели, които си поставяте за съответния месец.

Примерни попълвания – нанеси ги в квадратчетата
 
  • 05 – Богоявление
  • 10 – идеен пост
  • 18 – Театър билети
  • Всички сряди – Практика
Купете сега!

Един ден

Вашият ден е уникален и всякога различен от предходния. Давайте му още по-голям заряд, попълвайки ежедневните страници, всяка от която има няколко различни секции.
Ежедневното попълване на Дневника ще ви направи наблюдател на собствения ви живот и ще ви помогне да не пропускате най-важните моменти в забързаното ни ежедневие. Именно в най-обикновенните на пръв поглед моменти и ситуации, получаваме най-големите знаци от нашата интуиция и небето. Следете за тях, отбелязвайте ги накратко през деня и не забравяйте дневната равносметка.
Сутрин заредете деня с нещата, върху които ще се фокусирате.
 
Днес ще се фокусирам върху

Живеете тук и сега. Бъдещето и миналото са една илюзия и фокусът върху деня ще ви даде възможност да заложите дневните си цели.

Тук може да запишете и вашата формула за деня. Формулата за деня е важна, заедно с вашата дневна молитва. Няма нищо по-красиво от молитвата на човек, чието съзнание се е пробудило. Най-силното време е сутринта – 1 час преди Изгрев слънце и по време на Изгрева. Ако имате възможност използвайте това силно енергийно време от деня.

Как да я изберете формулата за деня зависи изцяло от вас. Дали ще използвате дадени формули на Духовни Учители, Източни мъдреци или ще създадете ваша формула – няма грешен път. Единственото правило е да го направите в пълна концентрация, потънали изцяло във вътрешната тайна стаичка на вашата душа.
 
Задачи за деня

Работата по поставената цел е част от вашето ежедневие и затова тук сме ви оставили място и за задачите от деня, които да може да синхронизирате с поставената цел и работата по нея.
 
Записки за деня

Много важна част от попълването на Дневника. Тук ще приложите вашата будност.

Записвайте какъв е денят – слънчев, облачен, мъглив, дъждовен. Съблюдавайте мислите и емоциите, които той произвежда, срещите с хора, разменените думи, ситуации. Записвайте накратко най-важното при първа възможност. Ако работите за овладяване на емоциите, задължително записвайте кога сте се ядосали, разгневили или изпитали негативна емоция през деня и след това отбележете за колко време сте успели да трансформирате негативната емоция и да се освободите от нея. Ако през деня сте имали духовна практика отбележете и нея и какво е произвела във вас.
 
Равносметка за деня

Дневната равносметка е важна част от попълването на Дневника. Бъдете честни пред себе си, но не се чувствайте виновни. Важното е да я напишете според Истината, която вътре във вас ви говори. Както вече казахме, всяка грешка е упътваща за Ученика, ако е осъзната и има вътрешна мотивация за нейната преработка. Не се притеснявайте и да отбелязвате хубавите неща, които сте направили или постигнали в този ден. И накрая благодарете, че още един ден сте били в това уникално училище – Живот.
 
Обзор и резултат

Време е за обзор и равносметка на изминатите 90 дни. Опишете как е минал процесът на работата по зададената цел. Бъдете напълно откровени и запишете и това, което не успяхте да постигнете. Направете ретроспекция като минете през дневника и го прочетете обстойно, така може да направите изводите за предизвикателствата и изпитите пред които сте били изправени. Не забравяйте накрая да благодарите на себе си, на близките си и на Вселената за пътя, който изминахте и работата, която свършихте.
Ние от екипа на Averuni сме на линия при въпроси за попълване на Дневника в нашата фейсбук страница:
facebook.bg/averuni

90-дневен Дневник за себеразвитие

Код на продукта:  
25.00 лв.

Крайна цена с ДДС:Бърза поръчка
Не е нужна регистрация. Въведи само телефонен номер и ние ще ви се обадим!
<

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите