СТАТИИ

ZENTANGLES – Медитативното изкуство

ZENTANGLES – Медитативното изкуство

Добре, какво е ZENTANGLE? 

„ZEN“ означава спокойствие, а „TANGLE“ означава колекция от припокриващи се модели. ДЗЕНТАНГЪЛ е обединяването на спокойствието и модела. 


Дзентангълът е изкуство, което съчетава медитативните предимства на изкуството с рисуване на сладки малки дизайни, шарки и заплитане. Дзен + Заплитане = Дзентангъл.

Дзендалите включват принципите на мандалите, като използват заплитания (шарки) – те често се използват от по-малките деца като въведение в концепцията за мандалите, тъй като могат да бъдат разделени на части и изпълнени с лесни за рисуване шарки. Дзендалите и Мандалите са моментни снимки на нашето емоционално, физическо и духовно благополучие, което води до по-смислен и автентичен живот.

Изпразнете умовете си и се оставете на креативността да тече.

Има много причини, поради които дзентангъл е страхотно упражнение за децата.

Успокояване – простият акт на рисуване на повтарящи се модели е успокояващ и релаксиращ. Няма натиск, просто чертеж с отворен край. Докато рисувате, е невероятно колко бързо умът ви се изпразва, пулсът ви пада – няма очаквания с тази форма на изкуство. Ефектът е медитативен.


Хората, които рисуват, когато са изложени на вербална информация, запазват повече от тази информация, отколкото тези, които не рисуват. Рисуването е нещо, което правите, когато не сте концентрирани, но в действителност това е превантивна мярка, за да ви попречи да загубите фокус. Освен това има дълбок ефект върху творческото решаване на проблеми и дълбоката обработка на информация.

Книгата за оцветяване на животни съдържа 30 страници плътна хартия, за да използвате както моливи и пастели, така и бои. Тя включва разнообразие от детайлни дизайни и създава часове забавление. С многообразни илюстрации със сигурност ще задоволи всеки, който обича да оцветява – малки и големи. 

Всяка страница за оцветяване е специално създадена за облекчаване на стреса, релаксация и вдъхновение.

Използвайте инструмент за оцветяване по ваш избор (химикалки, моливи, маркери, пастели, бои).
Всяка страница за оцветяване е на отделен лист.
Книжката за оцветяване е забавен и положителен начин да се облекчите от стреса. Оцветяването е подобно на медитацията. Има проучвания, които показват, че оцветяването осигурява много от същите ползи като медитацията. Оцветяването ви кара да се чувствате спокойни точно както медитацията. Получавате и красиво произведение на изкуството от него!

Вземете цветните си моливи, маркери или малко лепило с блясък... страниците за оцветяване в ДЗЕНТАНГЪЛ не трябва да бъдат ограничени до книжка за оцветяване!

ДЗЕНТАНГЪЛ –  ЗА ДЕЦАТА

Дизайните за оцветяване на дзентангъли помагат на децата:
• подобряват двигателните си умения.
• стимулират творчеството.
• учат на осъзнаване на цветовете.
• подобряване на фокуса и координацията.
• научават за пространственото съзнание.
• и най-важното, подобряване на увереността и самочувствието!


При децата страниците за оцветяване, както и повтарящите се модели, подобряват двигателните умения, стимулират креативността, допринасят за по-добър ръкопис, учат да осъзнават цветовете, подобряват фокуса и координацията ръка до око, помагат да научите повече за пространственото съзнание и най-важното, подобряват увереност и самочувствие!

Има толкова много предимства на тази сложна художествена форма и картини за оцветяване за всички възрасти, включително релаксация, подобряване на фокуса и разпалване на творчеството.
Независимо дали сте начинаещ, който се нуждае от инструкции стъпка по стъпка, или професионалист, който търси сложни и красиви рисунки за оцветяване, вие сте на правилното място.

Най-хубавото нещо за ДЗЕНТАНГЪЛ е, че то може да отнеме толкова дълго или толкова малко време, колкото искате.
Няма възрастово ограничение.

Вземете цветните си моливи, защото ще се влюбите в книгата за оцветяване ДЗЕНТАНГЪЛ. Илюстрациите са чудесен начин да се отпуснете и да създавате изкуство. 

Дзен + плетеница = дълбоко дишане, докато сте погълнати от шарките! 

Безплатна доставка

За цялата страна на покупки над 100 лв.

Право на връщане

В рамките на 14 дни, при пазаруване онлайн

Проверка на пратка

Проверете стоката, преди да я платите